View Single Post
Eski 28-03-2007, 19:10   #12
sukranayalp
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Feyzan,
1- Eğer ot öldürücü ilaç kullandıysanız ve shadaki otlar sararıp başaşağı geldilerse bunları kökleri ile birlikte toplayıp shadan uzaklaştırın. Bunu ilaç kullanımından bir hafta sonra yapacaksınız.
Ot sökümü sırasında bir miktar toprak da zaten otlarla birlikte saha dışına atılacaktır. Bir hafta + 15 günlük : 22 günlük periyod içinde toprak belkürekle güzelce bellenmeli ve havalanmalıdır.
2- Bu aşamadan sonra hazırçim uygulamasına müsait hale gelir.
3- Tüm otlar sahadan uzaklaştırılmalı (aksi halde ne diye ilaçlayacaksınız ki? En baştan bu otların bahçenize zarar verdiğine kanaat getirmişsiniz zaten.)
4- Üst toprağın çok çok az miktarı sahadan uzaklaşmış olur. Yaklaşık3-5 cm. lik üst toprak gider bu durumda. Ama zengin kısım bu olduğu için bahçe adına bir kayıptır.
5- Taban gübresi: 2/3 mil + 0.5/3 keçi gübresi (koyun gübresi de olabilir ya da yavaş salınımlı osmocote, m2 ye 100 gr. olmak üzere kullanabilirsiniz)+ 0.5/3 bahçe toprağı ile karışım oluşturarak bahçenize yaymalısınız.Bunun ölçüsü toprağın üst seviyesinin arzu edilen kota gelmesi ve düz sathın oluşmasına bağlıdır.Serimini kürek ile fırlata fırlata yapacaksınız.
6- Bundan sonra ilave toprak serimine gerek yok. Niye aklınıza böyle bir soru geldi?
7- Bunun üzerine de rulo halde getirilmiş hazır çim üretim sahasından çıktıktan itibaren 2 gün içinde sahaya uygulanmalıdır. Zaman aşımı kökleri kurutur. Uygulama öncesinden bir gün önce toprağın bolca sulanması hem taban gübresinin zemine sıkıca oturmasına hem de gelecek hazır çime iyi bir bağlayıcı olmasına yardım edecektir.
8- Artık rulo çim uygulamasını yapabilirsiniz. Rulolar yanyana iyice öpüşmeli, açık toprak kalmamalı. Bunun üstünden silindirleme yapılmalıdır.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön