View Single Post
Eski 02-01-2012, 02:50   #72
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi odi-kara Mesajı Göster
bende kıbrıs magosadaki maraş bölgesinde ordu evi bahçesinden almıştım erzincanda birkaçkez çimlendirmeyi başarmama rağmen yaşatmayı başaramadım .şuan Aydın didimde denemelerim devam ediyor 3 tohumdan 1 tanesi çimlendi inşallah bunu yaşatmayı başarabilirim çok istiyorum bu agacı
Sn. odi-kara,

Alev ağacı K.K.T.C de çok yaygın görülen, bahçe ve parklarda tercih edilen bir ağaç. Fakat iklim olarak kışların sert geçtiği bölgelerde genç fidanların yaşama tutunabileceğini düşünmüyorum. Kapalı Maraş bölgesinde karakol noktası olarak bilinen yerde gerçekten de muazzam bir alev ağacı vardir ki, insani kendine hayran bırakır.

Aydın Didim de alev ağacı kışları çok yüksek ihtimal donma tehlikesiyle karşılaşacağından, genç fidanı direkt toprağa dikmemenizi, bir kaç yıl süreyle saksılarda, kışın limonluk veya kış bahçesi tabir ettiğimiz ılıman ve güneş alabilen bir mekanda, yazlari ise balkon veya teras kısmında büyütmeye devam edip, bir kaç sene sonra uygun koşullarda topraga nakletmeyi denemenizi öneririm.

Ben de defalarca Didimde yazlığıma Hint Mabed Ağacı dikmeme rağmen, ne yazık ki sert geçen kışlar yüzünden bu ağacın donmasına engel olamadım.
Ayrıca Didimde çok sık karşılaşılan durumlardan biri de kışın bahçelere girilip, ağaçların yerlerinden sökülüp çalınması, ya da kasti zarar verilmesi durumu. İnsan emeklerinin heba olmasına mı üzülsün, ağaçların, bitkilerin durumuna mı bilemiyorum.

Dikkatinize sunarım, kolay gelsin.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön