View Single Post
Eski 28-03-2007, 01:47   #355
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Thumbs down

İki gündür üzüntü ile okuyorum forumdaki son yazıları.. Benim -nacizane- siteye ilk girdiğim günde farkına vardığım ve inanılmaz derecede hoşlandığım bir konu idi Türkçe'nin doğru kullanılması.. Tabii ki ufak -tefek hatalar olabilir. Zaten forumlarda o kadar da katı davranılmıyor kimseye.. Birazcık daha dikkatli olunması bile yeterli.

Ama, zaman zaman bazı yazıları okurken inanın gözlerim yoruluyor. Bilgi çok önemli olmasına rağmen okurken yoruluyorum. En azından paragraf kullanmak bile yazıyı rahatlatabiliyor.. Burada verilen bu bilgileri merakla okuyorum.. Aslında çok da zevkli..

Bu arada; yıllarca (özellikle de Basın Sektöründe) Üst Düzey Yönetici Asistanlığı konumunda çalışmış biri olarak, konunun iş yaşamındaki önemini, pek çok genç arkadaşımız için de, bu konunun aslında iş hayatına atıldıklarında karşılarına çıkacak ve kendilerini -büyük ihtimalle- zorlayacak bir konu olduğunu biliyorum. Burada alıştırma yapmaları bile ileride iş yaşamlarında kendilerine çok büyük artılar sağlayacaktır.

Mesela, daha Türkçe'yi bile doğru kullanamayan birinin Avukatım olmasını istemezdim şahsen.. Konunun önemini vurgulamayı başaramaz ki savunma yazarken! Ya da çocuğuma 'Öğretmenlik' yapmasını.. Veya ülkemi dış politikada temsil etmeye çalışmasını.. Ki; üzülerek izliyoruz örneklerini.. Öylesine çok ki..

Ayrıca her sitenin kendine özgü bir yapısı ve kuralları vardır. Şirketler gibi.. Bu kuralları bilerek katılım yaparsınız. Seviyeli olmak öncelikle üslup ile ilgilidir. Üslubunuz yanlış ise hiç bir yerde kabul göremezsiniz.. Artık yazınızın, ya da konuşmanızın doğru olup olmadığı öncelikli değildir.. Öncelikli olan tarzınız, tavrınızdır. Günlük hayatınızda bunu yaptığınızda görebileceğiniz tepkiyi (olumlu ya da olumsuz) burada yazarken de görmeniz gayet doğaldır.

Ben, Türkçe'nin doğru kullanılması konusuna önem verilmesini yürekten destekliyorum ve kesinlikle en önemli değerlerimizden biri olduğuna inanıyorum..

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön