View Single Post
Eski 31-12-2011, 01:13   #1530
Hasan1293
Yeni Üye
 
Hasan1293's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: Bolu
Mesajlar: 16
Sayın SerDag.
Çubuk gübre, gübreleme yönteminin en kolayı ve sağlıklısıdır. Ve saksının üst çapına uygun ölçüde saplamak yeterlidir ve ölçüsü üzerinde yazar. Su verildikçe yavaş yavaş toprağa karışır. Her batırıldığında 2 ay kadar başka gübreye ihtiyaç duymaz.
Sulama ölçüsü ise serçe parmağınızı 2 cm saksıya batırdığınızda elinize ıslaklık gelmiyorsa sulayın. Ben ortalama ev ortamında haftada bir defa diye yazdım.
Gardenya yazın dışarıda güneş görmekten hoşlanır. Çünkü dışarıdaki temiz ve hareketli, bazan rüzgarlı hava bitkiyi serinletiyor. Fakat ev ortamında yani cam arkasından direk güneş görmek bitkiyi öldürüyor veya yapraklarında delikler açıyor. Çünkü cam, güneş ışığını zararlı hale sokuyor. Cam bitkiye mercek etkisi yapıyor.Ve ev ortamında hareketsiz, durgun hava olduğu için bitki direk perdesiz güneş altında boğuluyor. Onun için cam arkasından gelecek güneş perdeli olmalıdır. Güneş gittikten sonra tülü mutlaka açın. Bitkinin kel kalması, yapraklarını dökmesi, tamamen güneş görebilme süresinin yetersiz olmasındandır. Onun için derhal bitkiyi, en az 3-4 saat perde arkasından güneş görebileceği bir yere almalısınız.
İçi fısfıslanmış poşeti bitkiye gece 5-6 saatliğine geçirmek, ev ortamında gardenya yetiştirecekler için zorunlu bir durumdur. Aynen sera etkisi yapar. Bitki neme doyar. Yoksa serada yetişmiş bitkiyi alıp eve getirdiğinizde yavaş yavaş bitkinin ölümünü izlersiniz. Bu öneri açelyalar içinde geçerlidir.


Düzenleyen Hasan1293 : 31-12-2011 saat 07:00
Hasan1293 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön