View Single Post
Eski 29-12-2011, 10:01   #1
gülenmelek
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
siyah sinekler

Sebep : Siyah küçük canavarlar (Kambur Sinekler)
Bu seneye kadar bitkilerle ilgilenmeyen ben, bir kaktüs hediyesi ile bitki dünyasına girdim. Gün geçtikçe sayıları da çoğaldı. Forumda farklı konularda belirttim çeşitlerimi. Onları çok sevdim. Sanki bir boşluğu da doldurdular. Gelip gidip onlarla oyalandım. Ömrümde ilk defa çiçek açan bir kaktüsüm bile oldu

Gel gelelim bu siyah sinekler yüzünden evde huzur kalmadı. Eşim gübreli toprağı ve dolayısıyla bitkileri suçluyor. Her gün, her akşam onlarca öldürüyoruz, yine var.
Işıldağa üzerinde fare yapıştırıcısı sürülmüş havlu kağıt bantlıyorum, işe yarıyor, ama ertesi sabah yine var. Toprağa basudin sıktım olmadı. Etrafa içinde sirke olan bardaklar koydum işe yaramadı. Top naftalinler yerleştirdim ara ara yine var. Alban 25WP yi sulandırıp kış olmasına rağmen kaktüsleri bile suladım yine çözüm yok.
Elimdeki tüm bitkileri salonda toplayıp bu işlemi yaptım. Anahtar deliğini ve kapının altını tıkadım. İşin garibi şu: salonda 5-6 sinek ölüsü varken özellikle mutfakta, sayamıyorum artık. Mutfakta çıkabilecekleri bir alan yok üstelik.

Ama sorun; bu sinekler ister topraktan çıksın ister başka yerden, suçlu yine bitkiler olacak.

Şimdi yoketsek ve 3 ay sonra yine tekrarlasa da suçlu yine bitkiler olacak.

Tabiri caizse kafayı yemek üzereyim. 1 hafta 10 gündür gel gitler yaşıyorum. Kalsınlar mı-gitsinler mi ?

Eklenen Resimler
     
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön