Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 26-03-2007, 21:56   #201
epicurean
Amatör
 
epicurean's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 8
Unhappy

Merhaba sayın praecox,
Özellikle size ve sizin gibi cevap yazıp tecrübelerini bizimle paylaşan orkide yetiştiricilerine, bizim gibi amatörlere yardımcı oldukları için çok teşekkürler. Ben de forumu orkide başlığı altındaki pek çok yazıyı okudum ve çoğunu sizin yazdığınız mesajlardan çok şey öğrendim. Ama yine de bir iki sorum olacak.
Durumum mustang 18 ile benzer sayılabilir. Maalesef keikiler hariç.
Bana da Ekim’de iki ayrı sap halinde ve üzeri çiçekli pembe phal. hediye geldi. Yaklaşık 2 ay çiçekleri kaldı. Bu arada ingilizce kaynaklarda esintiden,havalandırmadan hoşlandığını okuduğum için sonbaharda cam önünde havalandırdım. Ama kışa girerken saplardan biri kurudu, sanırım biraz soğuğa maruz kaldığı için. Onu en dibinden yapraklara zarar vermeden kestim. Sağlam olanı ise gözün üzerinden verev olarak temiz bir keski ile kestim. Mikrop kapmaması için tarçın ile kapattım. Şimdi öğreniyorum ki siz kömür tozu tavsiye ediyorsunuz.
Neyse şu anda yapraklar sağlıklı görünüyor. Hatta yeni bir yaprak da iki üç hafta gibi bir sürede çıktı. Ama dalın ucunda hiç hareket yok. Yalniz saksı içinde kökler yeşil yeşil çoğalıyor. Bir iki tane de sabstratın üst kısmında var.
Acaba çiçek açması için sabırla bir şey yapmadan beklemeli miyim? Yoksa yapabileceğim bir şey var mı? Orkide besinleriyle yapraklarını sulamak gibi şeyler yapmalı mıyım? Sanırım yeterli sıcaklık olmaması nedeniyle böyle. Eğer ilgilenirseniz resimlerini de gönderirim. Mümkünse sizden yorum alabilir miyim?

Sulama sıklığı : haftada bir (aslında ağırlığına bakıp hafifse suluyorum; sabahları
içme suyuyla)
Yeri: Güneye bakan pencerede tül arkası masa üstü
Bulunduğu ortam: Seramik bir saksının içine yerleştirilmiş iri çakıl taşlarının
üzerinde, taşları geçmeyecek, köklere değmeyecek kadar su
doldurup nemli ortam sağlanacak şekilde.

Şimdiden teşekkürler geceniz vandanın mavisi kadar canlı olsun...

epicurean Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön