View Single Post
Eski 22-12-2011, 16:50   #3
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Merhabalar bonsaisan. İleriide görmek istediğin tasarımı aktrmışsınız.
Benim size ve bu çalışmaya bir eleştirim olacak. Eleştirim hem size hem de bonsaiye gönül verecek arkadaşlara ışık tutmasını dilerim.

Birincisi Sizi Türkiye de bonsaiye ilk merak salıp başlayanlardan biri olduğunuzu biliyoruz. Zaman zaman bunu sizde söylüyorsunuz. Kısacası siz bu konularda tecrübeli birisiniz tecrübenize rağmen bu tür çalışmalarınızın hiç de iyi örnekler değil.

Tecrübeli biri olarak artık sizin gerçek ağaçlar ile çalışmalar yapıp örnekler sunmalısınız. Çelikler ile bonsai örnekleri ile devam ettiğimiz sürece hiç yol alamayacaığz yılların tecrübelisi olarak görünen insanlar bunlar la uğraşır ise yeni başlayacak arkadaşlar hep bu tür örneklere takılıp zaman kaybedeceklerdir.

İkinci eleştirim ise Telleme konusu bir çok yerde anlatıyoruz telleme yapar iken teller 45 derecelik açı ile ne sıkı ne gevşek en önemlisi tellerin bir biri ile kesişmemesi gerekli diye. Bu şekilde anlatım yapmamıza rağmen en küçük çalışmada bile neden hata yapıyoruz. Boş ver bu yanlış oldu ama bu da böyle olsun mu diyoruz.

Tellemede dikkat ederseniz 4 yerde kesişme var ve bu ilerde dallara zarar vereceği gibi söylediklerimizle yaptıklarımızın birbiri ile uyuşmadığını görüyoruz.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg SAM_0061.JPG (46.5 KB, 302 views)
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön