Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 26-03-2007, 00:30   #198
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
phal

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustang18 Mesajı Göster
hızlı cevabınız için teşekkürler. Saksının yarın daha yakın resmini çekeceğim. Bu arada büyüyen yavru orkidelerinde zamanla resimleri koyacağım buraya böylece siz bana ne zaman kesmem gerektiğini ve o aşamadaki işlemleri anlatırsanız sevinirm. Şimdi saksıyı hafif tabaktan ızgara şeklinde kaldırabilirim suyla temasını kesmek için köklerin.Ama bu kadar sağlıklı iken bir değişiklik yapmayada korkuyorum . Ne dersiniz ??? Cam açma konusunda haklısınız daha dikkatli olmam lazım ama allahtan önümüz bahar. Birde forumda herkez bu orkide toprağı bulma konusunda dertli sanırım. Ben daha değiştirmedim ama annemlerin orkidesi için Bauhaus dan almıştık. Hazır Orkide toprağı şeklinde.

Şimdi 1 -2 daha sorum kaldı.
1 ) Çökerketn dediğiniz kök çürümesi midir ? evet bu bir tür kök çürümesidir çökertene sebep bir dizi mantarların küf mantarlarının serin nemli ortamda kökleri sarıp emer gibi kök hücrelerini boşaltması demek
2 ) Bu böceklenme olayı neden olur ? Ortamın pis olmasımı ? dışardan bahçeden bir şey gelmesi mi ? HAvadaki tozlardan mı ? Önlem nasıl alınır yad alınabilir mi ? çökerteni böcek olarak tanımlamadığınızı var sayarsak akarlar bitler vs gibi orkideye de zararlı olabilecek ya evdeki bitiklerde varsa veya yeni bir bitki edinilmişse onda varsa veya bir buket çiçek dahi alıp dışardan getirirseniz böceklenirler, kaldı ki bazıları rüzgarla dahi dışardan gelebilirler.
3 ) DAha yakın çekim resim göndericem ama bende dışarda hiç kök yok. 6 Aydırda hiç kök çıkmadı .Bu sakıncalı m ? Resimlrebakıyorum forumda , herkezde atopot gibi kollar çıkmış. Yeşil yeşil. Bende sadece 1 tane resimde görüldüğü gibi kahverengi var. ?? Ama saksının içinde görebiliyorum yeşil olanları..saksının dışına çıkan kökleri ek bir ıslatma gerekir bu tarz dışarı doğru köklenmenin değişik sebepleri olabilir. örneğin saksı harcı sıkışmış bozunmuş olabilir, veya monopodial gövde yaşlıdır vede saksı yüzeyinden yükselmiş kökler toprağı bulamıyacak derecede geniş dışarı doğru bir kavisle gelip saksı içine giremezler. bu gibi durumlarda bir numara büyüğü bir saksıya ekmek gerekir.
cevapları alıntıladığım yerde yazdım

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön