View Single Post
Eski 13-12-2011, 21:37   #327
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Yener Bey, evinizi cennete dönüştürmüşsünüz. Hayranlıkla takip ediyorum.

Saksıların altından akan toprak için benim uyguladığım yöntemi size yazmak istiyorum. Suyun akmasını engellemeyecek, ama kumun ve toprağın akmasını engelleyecek bir çözüm ararken tül sineklik aklıma geldi. Saksının dibini kaplayacak şekilde tülü kestim ve saksının en altına yerleştirdim. Daha sonra drenaj için küçük taşları ve üzerine toprağı ilave ederek sukkulent ve kaktüsleri saksıladım.

Bunu yaparken köklerin zarar görebileceği aklıma geldi. Ünal Kaktüs'e gittiğimde Kağan Bey'e sordum. Bir sakıncası olmadığını, iyi bir çözüm olduğunu söyledi.

Sulama yaparken toprağın akmasını tamamen engellemiş oldum. Ben de özellikle kaktüslerin altında kesinlikle tabak bulundurmuyorum. Sulama yaparken Sevgili Selenn'den öğrendiğim yöntemi kullanıyorum. Şöyle ki; derin bir kaba suyu dolduruyorum, toprak tamamen suyun içinde, bitki ise suyun dışında kalacak şekilde saksıyı suya batırıyorum. Hava kabarcıkları bitene kadar suyun içinde tutuyorum. Saksıyı sudan çıkarınca biraz suların süzülmesini bekliyorum ve bir bezle saksıyı kurulayıp yerine yerleştiriyorum. Sulama zaman alıyor ama daha sonra temzilemekten daha iyi bir çözüm gibi geliyor bana. Anlaşılabilir yazdım mı emin değilim. Biraz karışık oldu galiba.)

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön