Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-03-2007, 23:31   #197
mustang18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
yavru orkide

hızlı cevabınız için teşekkürler. Saksının yarın daha yakın resmini çekeceğim. Bu arada büyüyen yavru orkidelerinde zamanla resimleri koyacağım buraya böylece siz bana ne zaman kesmem gerektiğini ve o aşamadaki işlemleri anlatırsanız sevinirm. Şimdi saksıyı hafif tabaktan ızgara şeklinde kaldırabilirim suyla temasını kesmek için köklerin.Ama bu kadar sağlıklı iken bir değişiklik yapmayada korkuyorum . Ne dersiniz ??? Cam açma konusunda haklısınız daha dikkatli olmam lazım ama allahtan önümüz bahar. Birde forumda herkez bu orkide toprağı bulma konusunda dertli sanırım. Ben daha değiştirmedim ama annemlerin orkidesi için Bauhaus dan almıştık. Hazır Orkide toprağı şeklinde.

Şimdi 1 -2 daha sorum kaldı.
1 ) Çökerketn dediğiniz kök çürümesi midir ?
2 ) Bu böceklenme olayı neden olur ? Ortamın pis olmasımı ? dışardan bahçeden bir şey gelmesi mi ? HAvadaki tozlardan mı ? Önlem nasıl alınır yad alınabilir mi ?
3 ) DAha yakın çekim resim göndericem ama bende dışarda hiç kök yok. 6 Aydırda hiç kök çıkmadı .Bu sakıncalı m ? Resimlrebakıyorum forumda , herkezde atopot gibi kollar çıkmış. Yeşil yeşil. Bende sadece 1 tane resimde görüldüğü gibi kahverengi var. ?? Ama saksının içinde görebiliyorum yeşil olanları..

mustang18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön