Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-03-2007, 23:17   #196
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
sorularınıza cevap aradığınız forumda okuduklarınız size çelişki gibi geliyor.
şöyle ki
şimdi bende 6 aydır var bu orkide. Sormak istediğim bir kaç konu var belki sizin sorularada yanıt olur. Ev kalöriferli ve oldukça sıcak. Hergün tam önündeki cam açılır , salon havalansın diye. Soğuk havada bile.Direkt güneş görmüyor. Tülü bile açıyorum ışık alsın diye..
1 ) tahmini ne kadar sürede kök verir bu yavru orkideler ? bakımına göre bir iki ay sürebilir
2 ) ana orkide çicek vermez mi artık ? vermez mi verir elbette ancak artık seneye sonbahara doğru
3 ) forumlarda hep 15 günde bir su vermekten bahsediliyor. ben 2-3 günde bir veriyorum. tabağı kurudukça yani. Burda bir çelişki yok mu ? şöyle bir çelişki yok yukarta belirtiğiniz gibi ev çok sıcak ise o zaman elbeteki sık sulanmalı
4 ) 2.çelişki tabağında hep su var , yani sakısı suyun içinde hep. Buda sakıncalı yazıyor forumlada , bu konudaki fikriniz ? ( resimlerdende anlayacaksınız ) resimlerden anladığım kökleri suya değmiyecek kadar bir saksı dudağı olduğu ki bu tabakdaki su orkideye kaloriferli sıcak havada eksik olan ortam nemini sağlıyor
5 ) REsimlerden sağlıklı olup olmadığını söyleyebilir misiniz ? resimlerden sağlıklı göründüğü kesin6 ) Tabakta hep su olması aniden bir çürümeye sebep olabilir mi ?

evet maalesef birden çökerten oluşabilir ancak bu kadar zaman oluşmamasına sebep (ki zaten keiki vermesinden de anlamışdım) ortamın çok sıcak olmasından kaynaklanmaktadır... çökerten normal oda sıcaklıklarında 21-22 arası bir ısıda fazla nemde oluşur bunun üstü ısılarda oluşmaz diye kesin bir şey yok ben sadece dikkat edin derim.
ancak bitkinin devamlı havalanması iyi de birden soğuk hava rüzgarına maaruz ise, yani üzerine esiyor ise tepki gösterebilir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön