View Single Post
Eski 09-12-2011, 15:54   #27
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Hımm…

Ben şaka yapmadım. Ben ciddi bir insanım. Yazdığım mesajlardan belli olmuyor mu? Gerektiğinde şaka yapmasını da bilirim elbette.

Sizin yazdıklarınızdan;

- Soğuk hava hafif / Sıcak hava ağır, Maalesef yanlış. Soğuk hava ağırdır. Örnek: Marketlerde üstü açık yatay buzdolaplarında teşhir edilen donmuş gıda ürünlerini görmüşsünüzdür. Soğuk hava daha ağır olduğu için bir yorgan gibi gıdaların üstünü kaplar ve üstü açık olmasına rağmen soğukluğunu muhafaza edebilir.

- Nemli hava hafif / Kuru hava ağır, Bu doğru. Wikipedia’da da böyle söyleniyor. Ben bu gerçeği ortaokuldan bu yana biliyordum (Yağmurların oluşumu gerçekleşmezdi aksi takdirde).

- Kuru ve sıcak hava hafif / Nemli ve soğuk hava ağırdır. Nem miktarına ve sıcaklığa bağlı olarak biri diğerine göre daha ağır da olabilir, daha hafif de olabilir. Önceki mesajlarımda rakamsal örnekler verdim.

Anlaşılan sizi yanıltan ilk argümanda hataya düşmüş olmanız.

Şimdi kim haklı kim haksız tartışmasına girmeyeceğim. Ancak yabancı sitelerde de hatalı bilgiler bulunabiliyor. Ben bunu göstermeye çalıştım. Tabii ki isteyen istediği tipte kurutucuyu yapabilir. Kimsenin elini tutacak halim yok. Dolayısıyla bu konu benim için burada kapanmıştır.

Ben henüz kurutucumda bir şey kurutmadım. Başarılı olacağını umuyorum. Başarılı olacak diye bir iddiam da yok. Benim, eriklerin pişmesine veya dışının sertleşerek içinin yaş kalmasına neden olmamam konusundaki temenniniz için ancak teşekkür edebilirim.

Selamlar, saygılar..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön