View Single Post
Eski 07-12-2011, 21:26   #1516
SerDag
Ağaç Dostu
 
SerDag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 342
Ah ah toprakları al gel ama gardenya nanik yapsın olacak iş mi? Üzerinde 8-9 mini mini tomurcuk. Nasıl değiştireceğim ben bu toprağı şimdi.. "Bir müsaade et artık", dedim bitkiye sonunda. Mecbur baharı bekleyeceğiz.

Sayın maysan evet bahara dek bekleyin. Bitki daha çok yavrucuk.

Sevgili edasu tarifinizden unlu bit olduğu anlaşılıyor. Gördüklerinizi temizleyin. Ben ev yapımı ilaçları uyguladım ama iki Yucca kaybettikten sonra artık eldivenlerle köpürtülmüş bulaşık beziyle fiziksel olarak bu savaşa dahil oldum, ellerimle böcükleri temizledim. Bitkiyi sıkça kontrol edin. Toprağın üstünü naylonla örtüp tüm dallara yapraklara ilaç uygulayın. Sonra bitkiyi duşakabine sokup fıskiyeyle bir güzel yıkayın. (Toprağa ilaç/köpük vb gelmesin.)

Sevgili eb_ru kolaylıklar dilerim, tohumdan çiçek yetiştirmeye geçen 2 sene eşimle çok sarmıştık. Çünkü kayınvalidem yetiştiriyor. Eşi de ziraat mühendisi, Yani bilgi, altyapı herşey mevcut, ama zaman değil! Bana çok yorucu olmuştu, sanırım fazla ekmiştik, sonra da çok feci bir yaz oldu Ankara'da, bir türlü yetişemedik tümüne. Vilmorin'in tohumları çok kaliteli oluyor. Müthiş çiçeklerin tohumlarını hatta yumrularını getiriyorlar Bauhaus'a. Önerilen Şubat ayında değil biz ta Mayıs'ta ekmiştik. Hepsi balkondaydı mevsim müsaitti. Daha gür olmuşlardı, hemen de açtılar, sonraki sene kitabına uygun ektik bahar başı ama o yıl Ankara'da mevsimler şaşıp Mart'ta karlar yağdı o yüzden daha az oldular. Beni geçen yaz yordukları için fidelemede karar kıldım bir daha ekmeyeceğim dedim. Ama büyük bir zevk, toprağı yarıp çıkmalarını izlemek, bir çocuk gibi büyümelerini seyretmek. Lütfen bizimle de paylaşın tohumdan yetiştirme tecrübelerinizi. Müthiş bir deneyim.


Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 20:08
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön