View Single Post
Eski 06-12-2011, 20:59   #21
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Thumbs up

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster

.... Bu videoda son iki örnekde üsten hava girişli kurutma sistemi anlatılıyor.)

...
Bu linkte verilen videoya şöyle bir göz atmıştım. Bugün ise çok daha dikkatli bir şekilde inceledim. Videoda gösterilen son iki sandık sıcak havayı üstten alıyor.

Bir şey ve onun aksi aynı zamanda doğru olamaz.

Ya benim ve bir kısım insanların yaptığı gibi sıcak havanın yükselmesi nedeniyle sıcak hava kurutma sandığına alttan girmeli ya da videoda gösterildiği şekilde üstten girmeli. Bunların her ikisi de aynı zamanda doğru olamaz.

Videoda yapanın ifadesine göre ve keza yazılan görüşlerde üstten giren sıcak hava üstteki gıdanın nemini alıyor ve ağırlaştığı için alt raflardakileri de kurutmak üzere aşağıya çöküyor.

Ancak bu bilgi fiziğe aykırı. Nemli havanın yoğunluğu kuru havadan düşüktür ve yükselme eğilimi gösterir. Aksi takdirde dünya yüzeyinde yağmur diye bir olgu olmazdı. Güneşin verdiği enerjiyle okyanuslardan su buharlaşır ve hava nemli bir hal alır. Nemli havanın yoğunluğu daha düşük olduğu için yükselir ve bulutları oluşturur. Ne zamanki atmosferin soğuması nedeniyle hava yüksek nemi kaldıramaz ve su buharı tekrar yoğunlaşarak yeryüzüne düşer.

Bu kişilerin yaptıkları kurutucular muhtemelen iş görüyordur. Ancak düşündükleri mekanizmayla değil, kapalı bir sandığın güneşten aldığı enerjiyle içinin ısınması yoluyla kurutma yapıyordur.

Yine muhalefet etmiş gibi oldum. Ama 'nemli hava ağırlaşır ve aşağıya çöker' yanlışını görünce dayanamadım.

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön