View Single Post
Eski 28-11-2011, 21:37   #178
Akhisarlı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Akreplerden korkmazdım .Karaburun tarafında öğleden sora güneye bakan kayalıklara çıkar taşları kaldırır altında akrep varsa yakalar,gazla benzinle ateş yakar intihar edip etmediklerine bakar arkadaşlara hava atardım..

Iğdır taraflarında, kara akrep dedikleri bir tür ,beş altı yaşlarındaki bir çocuğun yirmi dakika içinde malesef .Bende çok kötü bir hatırası var artık .

uv işık ta akrebin gece parladığını görmüştüm bir proğramda .Ben o zaman bulamamıştım Ultra viyole ışık kaynağını İzmirde belki bulunabilir.Akrebin yediği böcek vs temizlenebilir çevreden.akrep gelmemesi için Gaz yağı kokusunun kaçırdığını duymuştum.Muhtemel yaşayabileceği yerlere gaz püskültülebilir.Bu şerefsiz hayvan; kayrak biçimde olup hafif oynak ,ve gündüz güneşte ısınan taş altlarını çok sever.Hasır kilim altı ,oluklu saç ,eski teneke altları, vs her yeri .bir kazma yardımıyla karıştırın.Gebertin.
Özellikle akşam hava kararmaya yüz tuttuğunda çoçukları kontrol etmek gerekir.Yerlere oturmamaları için.Kapı önlerindeki eşiklerin veya bordür taşlarının kanarlarına saklanırlar akşamları .inanılmaz hızlı haraket ediyorlar.Diyelimki 40- 50 uzakta olabilecekleri bir yer var.ve aranızda ki zemin düz olsun .güvende değilsiniz. açık alanları adeda koşarak geçiyorlar .Hızlarını kıyaslarsak kırmızı büyük deve karıncalarından daha hızlıdırlar.Son olarak bir kedi yavrusunun hem korktuğunu hemde patisiyle tokatlaya tokatlaya akrebi yendiğini ,müteakiben çıtır çıtır yediğine tanık olmuştum .

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön