View Single Post
Eski 25-11-2011, 20:20   #46
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bitki Sevdalısı Mesajı Göster
Bu tür bir durumdan dolayı,birçok uzman ve ziraat mühendisi ve ilaç firmasıyla itribata geçip,sayısız ilaç kullandık,bize de sizin dediğiniz gibi mantar denildi,hem kökten,hemde üsten bir sürü ilaç kullandık sonuç şu oldu,bitki kendine bir iki hafta için düzelip,tekrar kuruma başlıyordu..
Şu an ismi aklımda olmayan bir böcek ilaçı kullanmamız tavsiye edildi,en son çareydi bizim için,ilaçın mavi olduğunu hatırlıyorum,sizin dediğiniz gibi bakırlı ya da çinko içerikli olabilir uzun zaman geçti,bir hafta içinde kuruyan yerlerden yeni filizler çıkmaya başladı ve bir ay içinde bitki eskiinden iyi hale geldi...
Bunu öneren kişi eğitimli ve alaylı biriydi...Daha sonra bunu bana ilaç veren mühendislere bildirdim,kendileride inanmadı gelip baktılar..Bu konudaki düşünceniz nedir..?
Mazılarda,elvodi de smargatta sizinde bildiğiniz gibi mantar çokca yaygındır,iğneli gruptaki bu gösterge her ikisinide karşılaştırdığınızda yetiştirici olarak şunu söyleyebilirim farklı..
Merhaba sayın Bitki Sevdalısı

Hasta olan ibreli ağacınızın türünü söylememişsiniz.

Hastalığın başlangıç aşamasında farkedilip, hastalık türünü doğru yorumlamak tedavide başarı oranını yükseltir.

Sizin anlattıklarınızdan benim anladığım ve yorumum; İlk baştan yanlış hastalık teşhisi konmuş bunun neticesinde yanlış ilaç kullanımı uygulanmış, ağacınız tepkisini zaten vermiş, sonradan tavsiye edilen (İnsektisit) böcek ilacı uygulamasında ağacınız iyileşme sürecine girmiş teşhis ve uygulama doğru olmuş, tavsiyeyi veren arkadaşımız konusunda uzmanmış taktir etmek gerekir.

Ağacınıza musallat olan Mantar(Fungus) hastalığı değil zararlıymış...

Mazı, Elvudi, Smaragd türlerinde mantar hastalığı belirtileri genelde, zararlı (Kabuklu Bit , Koşnil, unlu bit, yaprak biti) oluşumu ile başlar.

Bu zararlıların ürettiği glikoz şekeri hava ile teması neticesinde mantar (Fungus) hastalığına dönüşür.

Zararlı böceklerin ağaca verdiği zararlar genelde atlanır veya fark edilmez, zararlı sonrası siyah mantar oluşumu göze çarpar, tedavi içinde uygulama bu yönde olur.

Süreci iyi bilen uzman bunu dikkate alır ve tedavi için uygulama sürecine başlar.

Sizin paylaşmış olduğunuz 40. mesajdan alındıdır.(bizim bildiğimiz kabuklu bit,karıncalarda bunları seviyor,karıncaların ağaçına gelme sebebide bunları toplamak,anack karıncalar bunları bitirip ağaçınızı kurtacak kadar çok çalıştılar mı bilemem)

Dikkat; İster ibreli ağaç veya yaprak döken, dökmeyen çalı olsun karınca faliyeti varsa ağacınızı hemen kontrol edin zararlı oluşumu başlamıştır.

Zararlılarla karıncalar ortak çalışır, zararlı karıncayı çekebilmek için glikoz salgılar karınca bu rüşvetin karşılığında zararlıyı korur ve zararlı yumurtalarını toprağa taşır. Zararlının üreme döngüsüne isteyerek veya istemiyerek yardım eder.

Aynı şekilde haziran ayı sonrasında ağaçlarda veya çalılarda Sarıca (Eşek Arısı) dediğimiz arı cinsi musallat olmuşsa yine ağaçlarınızın yapraklarını ve gövdelerini kontrol edin, bu arı cinsi etçildir zararlıları (Kabuklu Bit , Koşnil, unlu bit, yaprak biti) yemeye gelir.

Karınca ve Sarıca (Eşek arısı) faliyetlerini gözlemleyin zararlı oluşumunun habercileridir.

Tekrar etmekte fayda olduğuna inanıyorum, Hastalığın başlangıç aşamasında farkedilip, hastalık türünü doğru yorumlamak tedavide başarı oranını yükseltir.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön