View Single Post
Eski 21-11-2011, 17:43   #11
Talha Ateş
Ağaçsever
 
Talha Ateş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 44
Selamünaleyküm, değerli kardeşim yaptığın çalışmayı ayrıntılı şekilde okudum. Aslında tek sorun "Kar yağmadan işleri bitirme" konusu.

Kar yağmasının bir olumsuz bir yanı yok. Aralık ayından Şubat sonuna kadar hatta kışı uzun süren bölgelerde Mart sonuna kadar dikim yapabilirsiniz.

Kışı sert geçen bir arazi için Kaman iyi bir seçim fakat gerçekten Kaman'mı?..... Aslında şu ana kadar çok güzel işler yapmışsınız bende acizane olarak iki konuda öneride bulunmak istiyorum.

1- Fidanlarınız mutlaka sertifikalı olsun. (3-5 yıl sonra başka cins çıkmasın!)

2- Eğer tüplü fidan dikerseniz mutlaka naylon torbasını toprağını dağıtmadan çıkarın, yoksa öylece dikerseniz sorun yaşarsınız.

3- Ahır gübresini herkes tavsiye eder ve sanal ortamda hep aynı bilgiler vardır. Şunu asla unutmayın bu gübre muntazam olarak yanmış ve hazırlanmış olmalıdır yoksa aynı yıl ağacın köklerinde kurtlanma meydana gelir. Bana kalırsa ahır gübresinden ilk etapta uzak durun. Doğrudan dikim yapın çok gerekirse ÇOK AZ miktarda tabana tuz atar gibi TSP verebilirsiniz. Yani siz bu fidanların henüz bebek olduğunu unutmayın. Hele hele yaş gübreyi kesinlikle arazinin içine koymayın! (Tecrübe ile sabittir.)


Fidan aralıklarınız normal, eğer sondaj olanağınız varsa mutlaka damla sulama sistemi yapın.

Talha Ateş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön