View Single Post
Eski 14-11-2011, 21:36   #159
ekc
Yeni Üye
 
ekc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 25
biz senelerdir kayısı kuruturuz ve sarı bir şekilde ve 5 günde!

nasıl peki?
şöyle ki en önemli şey hava koşulları...

gündüzün çok sıcak gecenin nemli olduğu yerlerde yukarda sayfalarca anlatılan sorunların hiçbiri olmaz...

biz kayısıyı alırız ,çekirdeğini ayıklar direkt öğlen güneşi alan bir yere hasırların üzerine dizeriz! neden çünkü havalanmanın hem üstten hem alttan olması gerekir...

ve 5 günde tam takır takır olmadan alınıp bez torbalara konur ve ambarlara asılır..

eski evlerde var ama yenilerde yok.. çözüm buzdolabı! başka yolu yok ...soğuklar gelene kadar kelebeklenir çünkü..

ve rengi altın sarısı olur... tamamen toprakla ve havayla ilgili bir durum...

ve kükürtleme ve diğer yöntemlerin hepsi maalesef ,bence sebze ,meyveye zarar veriyor...

fırınıda kullanıyorum zira herşeyi memlekette kurutamıyorum..

mesela naneyi memlekette kurutunca yemyeşil ve enfes bir kokusu olurken başka bir yerde kurutunca rengi kara ve kokusu berbat oluyor...

ekc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön