View Single Post
Eski 23-03-2007, 13:53   #80
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Ebonsa iyi gunler, biliyorum sabirsizlikla bekliyorsun ve ben ancak simdi vakit bulabildim.
Bu agactan bonsai olmaz, denirse diye Emre abin saka yapmis, ama simsirinden 2-3 yil icerisinde sonuc alacagini dusunuyorum.

Cizimlerde gordugun gibi, sag tarafa cikan kalin govde gibi dali kesip[aslinda kirarsan daha dogal gorunur, Dali arka taraftan, dal kalinliginin ortasina gelecek bir sekilde makasla keser sonra da dali bir elinle kavrayip one dogru cekerek kirabilirsin.] kalan kisa dal parcasi uzerindeki kabuklari soyup o dalin kurumasini sagliyabilirsin[kabuklari soymazssan agac o daldan tekrar acilabilir.]
Bunu yaptiktan sonra agacini telleyip iknci cizimde gordugun gibi, bir dal dizimi yapabilirsin. Agacinda yeterli dal oldugunu goruyorum . dal diziminde zorlanmiyacagini dusunuyorum. dal dizimini yaptiktan sonra geriye kalan tum dalciklari budamalisin, bu agacinin kalan dallarini, daha hizli gelistirmesini sagliyacaktir[ istemedigin yeni surgunleri surekli almalisin] Mevsim uygun oldugundan kok budamasi yapmanda da bir sakinca olmaz. Dallarin alt taraflarindan cikan dalcik ve yapraklari surekli budamalisin. Dallarin usten ve yanlardan cikan dalciklari da iki, uc cift yaprak kalacak sekilde surekli budayip dallari istedigin sekle koyup, iki uc yilda ucuncu cizimdeki gibi bir bonsai sahibi olacagini dusunuyorum.

Daha once dusundugumuz supurge tarzina, yapraklar budaninca uygun olmadigini dusundum, supurge tarzinda govde dallarin ciktigi yere kadar duz bir sekilde cikmalidir.

Sana kolayliklar ve gonlundeki bircok bonsainin gercek olmasini dilerim.

simsir icin cizim.jpg

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön