View Single Post
Eski 13-11-2011, 05:11   #8
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Ünal Mesajı Göster
Dana burnu ile doğal mücadele yollarını bilen varsa lütfen söyliyebilirmi?
Danaburnu'dan çok sıkıntı çektiğim ve sonradan çok ama çok hatalı olduğunu görerek yaşadığım kepekle karışık zehir uygulaması ile bilmeden de olsa pek çok canlıya zarar verdiğim için konu başlığını ben açmıştım.

Bir kaç gün önce bir baharatçıda kulak komşusu olarak tesadüfen öğrendiğim yöntemi yazayım dedim. Mevsim uygun olmadığı için bu gün için uygulama imkanım yok. Yaz aylarına doğru mutlaka deneyeceğim.

Ayrıca buna doğal mücadele denilir mi bilemiyorum?

Çim üzerinde gezinip, danaburunlarının yuvalandıkları tünellerin ağazındaki taze kabarmış toprak birikintileri aranıp bulunacak. Bu toprak kümeleri parmakla veya tornavida ile ya da yabani ot sökme aparatının ağzı ile dikkatlice eşilecek ve danaburnunun yuvalandığı tünelin ağzı belirgin bir şekilde açılıp ortaya çıkarılacak.

Sonrasında bu deliğe bir çay kaşığı en ucuzundan (ekonomi sağlamak amacıyla) toz çamaşır deterjanı dökülecek. Ardından bir maşrapa ile deliğe dolup taşıncaya kadar su dökülecek ve delikten 1 metre kadar uzaklaşıp beklenecek.

15-30 saniye sonra delikten danaburnu yüzeye çıkacakmış. İnatçı vakalarda 3-5 dakika beklemek ve aynı işlemi tekrar etmek gerekiyormuş. Deliğe çok yakın durusanız veya gürültü yaparsanız eleman geri kaçabiliyormuş.

Delikten çıkan eleman deterjanın etkisi ile yarı yaygın vaziyette olduğundan pek hareket edemiyormuş. Bir maşa ile alıp kaçmaması için bir karış derinliğindeki kaba koyup kuşlara armağan edebiliyormuşuz.


Düzenleyen s.serdar : 13-11-2011 saat 05:13 Neden: yazım hatası
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön