Siyah Trilye zeytininden yapacağız. Geçen yıl biraz yapmıştım güzel olmuştu.
Kaolinli zeytinler
suya daldırılır, çıkarılır.
700 gr. Kaya tuzu ölçülür.
10 lt suda eritilir ve içine
laktik asit konur. 3 çay kaşığı kadar. Yani
pH 4.2 ile 4.5 aralığındadır.
(Bu 10 lt suda tariftir. Zeytinlerin üzerine bu dökülür ve 2 parmak kadar su üzerine çıkacak şekilde yayvan kap ile baskı uygulanır. Bir tane bile zeytin yüzeyde kalmamalı ve sıkıca kapatılmalı. Bu şekilde 4 ile 6 ay gibi olur.)
Ayhan kaptan_ Zeytinli Bahçe_ nın eşi Selma hanım çook yapacak...
Yapıyor...
İçine
doğal yoğurt suyu ilave edecekmiş...
(Bidonlar salamura için özel sipariş edilmişti Kaptan tarafından. Burada laktik asit kaliteli olmalı. Yoksa 3 çay kaşığı yerine yarım çay bardağı koyardınız ve belki tutturamazdınız.)
Bu şekilde tuzu 7% ler de yapılan
laktik asitli salamura siyah zeytin _ ki piyasada içine kostik konur ve tuz oranı 10% ların üzerindedir_
kendine has aromasını kaybetmez, tuzluluk sorunu olmaz, tuzun kaybettiği vitamin ve tadını içinde saklar.
Meyveli Tepe'den Zeytinli Bahçeye uzanan doğal yetiştircilik yolu, doğal tüketime giderken üzerine konacak bir '
marka' farkı ve farkındalığı yaratacak,
ne tükettiğini bilme hakkını
tescil edecektir.
Afiyet olsun