View Single Post
Eski 06-11-2011, 22:31   #192
soilless
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Sn Emre Kuzu

verdiğiniz linke baktım. ağaç çok verimli mi sizce? bir de üstüne üstlük o güveç kabında kazık kök mü yapmış? kazık kök buysa ???

Arkadaşlar daha önce de belirttim ben bonsai'yi inceledim haz etmedim. ilgilendiğim mikoriza konu başlığında "mahlukat" olarak değerlendirilip mikoriza ile kök gelişiminin sorgulandığını görünce "PES" yani dedim ve de PES yani mesajım moderatörlerce buraya taşındı. özetle ben burayı bilmezdim buyrun dediler ben de geldim. laf lafı açtı ama gördüm ki; bben eleştirimi gönderdikçe yanıt yerine daha çokca sen yoluna biz yolumuza değerlendirmeleri aldım.

Bu bonsai Japonlardan gelen bir üretim şekli. Japonları çok severim. çok çalıştım onlarla. Çok disiplinli iş yapma düzenleri var. Geçenlerde bir gurmenin gazetelerden birinin haftasonu ekindeki bir yazısını okudum. çok özel bir etten bahsediyordu. bir hayvandan sadece 1600-1800 grm çıkan çok özel bir et. tabağı da yanlış hatırlamıyorsam 150 euro veya usd değerinde. iyice merak ettim. bu hayvanın bakımının yetiştirilmesinin Japonyada sadece belli bir alandaki otlarla beslenmesinden dolayı çok özel olduğunu okudum. olabilir.

çok doğal ve özel ot çok doğal bir et ve de ete farklı bir aroma katabilir. buraya kadar ok. devamında okuduklarım PES yani dedirtti. bu hayvanlar yere basmasın böylece fazla sert et ve sinir olmasın diye askıya alınıyormuş.

İşte bu doğal değil.

işte bu eziyet.

1600 grm et için bu eziyet değil mi?

Sn Emre kuzu linkini verdiğiniz elma ağacına baktım. evet elma var ama benim komşumun babasının 7 dönüm arazisinden elde ettiği 65 ton elma ile çok rahat bir geçim kaynağı var.( en azından köy yaşamını düşününce çok rahat) peki komşumun babasına bu linkini verdiğiniz elma ağacını gösterseniz ne der sizce??? en azından benim eleştrimin çok ötesinde ve de detaylı şeyler anlatır tahminimce. Ama sizin hatırınız için yemeyeceğim içmeyeceğim bu linki komşumun babasına göstermesini sağlayacağım ki yorumunu da tahmin ile değil bizzat verebileyim. kimbilir belki o da takdir eder bonsai üretimi CANLI SANATı

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön