View Single Post
Eski 06-11-2011, 19:13   #140
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,964
Sn.Ustunizci,

ben de sizin bayramınızı kutlarım.
Verdiğiniz bilgiden anladığım kadarıyla yorumlamaya çalışayım.

Ev içi ısıtma sisteminin radyatör olması, radyatörde dolaşan su ısısının 60 dereceden daha yüksek olmasını gerektirir ki, panellerden ısınarak yükselen hava ev içinde yeterli sirkülasyon sağlasın. Radyatörlü sistemler yerden ısıtmaya göre daha yüksek ısı gerektiriyor.

Akümülasyon tankı 10 litre civarında ise fazla küçük sayılır. Bu sebeple ev ısı istediğinde ısı pompası doğrudan devreye girmek zorunda kalır ve oldukça uzun bir süre devamlı çalışır. Şöyle de olabilirdi. Söz gelimi 300-400 litre civarında bir tank olsaydı, 12KW gücündeki pompa tanktaki suyu en fazla 1-2 saatte 60 dereye çıkartır. Ev ısı istedikçe tanktaki su radyatörde dolaşır, ısı pompası ancak tanktaki su belirli bir ısıya düştüğünde devreye girip eksik ısıyı tamamlayarak devreden çıkar. Bizdeki tasarım böyle bir şey ve çok soğuk kış günlerinde bile ısı pompasının (15KW) devamlı çalıştığı süre günde birer saatten toplam iki saat gibi.

Sizdeki radyatör sistemi muhtemelen bir dezavantaj olup değiştirilmesi zor olsa da, tank sistemini değiştirmek (gerekiyorsa) mümkün görünüyor.

Yazdığınız gibi yakın takip edip durumu tam olarak anlamanızda fayda var. Gerekiyorsa yapılabilir tadilatlarla verimliliği arttırmaya çalışırsınız.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön