View Single Post
Eski 06-11-2011, 02:09   #189
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
bir SIĞ GÜVEÇ kabındaki toprağa EM, MİKORİZA, ENZİM uygulasan ne olur uygulamasan ne olur? Gerçekten çok merak ettim. Uygulayınca bonsai çok mu gelişecek? çok mu büyüyecek?
yoksa çok daha terbiyeli mi davranacak? gerçekten merak ediyorum bu etkileri bilgilendirirseniz sevinirim
Sayin Soilles, daha yukarda yazilan mesajda(mesaj 184) susmanizi kimse istemedi mutlaka dusuncelerinizi yazip soylemelisiniz, ama bonsai disinda, bunun nedeni de yine ayni mesajda belirtilmistir. Biz bonsaiciler dusuncelerimizde deyismedik! belki siz degistiniz diyecegim ama bakiyorum ki siz de degismemissiniz. Daha on yargilariniz ilki gibi suruyor ki, bonsai saksisindaki estetigi gormek istemeyip guvec kabina indirgiyorsunuz. Yine ayni onyargilarla, bonsainin de diger bitkiler gibi her besin ve minarele gereksinimi oldugunu gormemezlikten gelip, "bonsai cok mu gelisecek, cokmu buyuyeycek yoksa cok daha terbiyelimi buyuyeycek" yaklasimlari ile de bonsainin buyuyup gelismemesi gereken bir bitki olmadigini nasil olsa sig bir saksida onunla ilgilenen onu istedigi gibi "terbiye" edecek birileri varken Mikorizma ve Enzim gerekli degildir dusunceniz suruyor.

O yuzden bu tartismanin surmesini anlamsiz gereksiz ve bosuna vakit harcamak olarak goruyorum. Birakin bonsaiciler de, sig saksidaki bitkilerine istediklerini uygulasinlar, sorumlusu da onlar olsunlar.

Baska bir yerlerde, baska konularda yazismak uzere hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön