View Single Post
Eski 03-11-2011, 15:51   #299
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Sütümüzü mayaladıktan sonra fırında yoğurt haline gelmesi için fırın kac dereceye kadar ısıtılmalı? Bu ısıda yine 4-6 saat mi bekleteceğiz? Oda sıcaklığında sarıp sarmaladığımız zaman tutmayabiliyor bir mini fırının sabitlenmiş sıcaklığında daha iyi tutabilir mi acaba?
Dun saat 17 de 1kg pastorize AOÇ sütünü parmağımı yakmaya yakın ısıya getirdim. 1 çay kaşığı kadar toz şeker eklediğim, 1 Kaşık light AOÇ yogurdu ile mayaladım. Saat 22.00 de süt hâlâ tatlı bir süt oalrak duruyordu. Küçük çelik tencere de mayalamıştım, oldugu gibi ocaga aldım biraz ısıttım, bir iki kaşık daha maya eklemek uzere iken aklıma mayaya bir kaşık Probiyotik yogurt eklemek geldi, ekledim bu karışımdan bir kaşıktan biraz fazla mayayı kullandım karıştırdım. Biraz daha büyük bir kapta su kaynattım bu suyu yogurdun
sargıları üzerine ve bir nehale üzerine aldım, mayalı sütü de bu sıcak suyun içine koydum, sargıları yeniden sardım. Sabah 9.00 da açtım, sargılarım suyla ıslanmışlardı. Mayalanan süt ise mavimsi biraz bolca suyu içinde bir yogurt adası gibi olmuştu. kapaksız olarak buz dolabına koydum, şu anda suyu biraz uçmuş, henuz dokunmuyorum. Bunndan sonra ki denemede sadece probiyotik maya kullanmaya ve bir de bu işi fırın yardımı ile yapmayı araştırmaya karar verdim.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön