View Single Post
Eski 22-03-2007, 19:41   #21
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Exclamation

Merhabalar,

Yenebilen yabani otlar bölümüne daha yeni girebildim.. Ne sıcak bir muhabbet varmış burada.. Gülümseyerek okudum son mesaja kadar..

Ben de inanılmaz severim yabani ot yemeklerini.. Şevketi Bostan dışında hemen hepsini yapmışımdır. Onu da annemden geçen hafta söz aldım öğretecek önümüzdeki hafta inşallah.. Şevketi Bostanın hem kökünden hem de yapraklarını sıyırarak filizinden farklı yemekler yapıyorlar çünki.

Bu arada Gelincik yemeğini çok yaptım ama salatasını hiç denememiştim.. İlk fırsatta deneyeceğim.. Dilerseniz tarif de vereyim hemencecik ki; girişim hızlı olsun.

1 kilo kadar içinde gelincik (İzmir'de kapurcuk olarak da adlandırılıyor) de olan karışık ota veya sadece gelincike 2 büyük soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleştiriyoruz. Yıkanıp ayıklanmış otları üzerine ekleyip önce biraz hızlı ateşte otlar ölünceye kadar kavuruyoruz.. Otlar kendini saldığı anda ocağı kısıp, kısık ateşte kendi suyunda pişiriyoruz.. İstenirse salça konulabilir ama ben koymam.. Yemeğimiz piştikten sonra üzerine istenirse sarımsaklı veya sade yoğurt dökerek yiyebilirsiniz..

Afiyet olsun..

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön