View Single Post
Eski 29-10-2011, 06:00   #23
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Meşâkkatli, tatlı heyecanlarınız sonunda, gördüğüm büyük ağaçlar ardındaki ev; sizinki mi yoksa?

Öyle ise ve eğer anlatım sıranıza uygunsa, bu kadar yetişkin görünmelerini nasıl becerdiniz efendim? Maşallah.
Fotograf benim evin verandasından çekildi. Dolayısı ile evim o son fotoğrafta görünmüyor.

İnanın iyi büyümesi için bilincli bir çabam olmadı. Ancak ağaçların bir çoğu şu an 12 yaşında sayılırlar. En solda uzakta olan Sarı çam ile onun sağında yer alan Sedir'in arasında forsetptik var. Acaba bunun katkısı oldumu bilemiyorum. Sedirin sağındaki Karaçam, en sağdaki ise Uludağ Göknarı. Birde fotoda sağ ortada çimin içinde Uludağ Göknarı var. Her iki Göknar da kardeş ve 10 senelik. İlk geldiklerine yaklaşık 1.5m kadardılar ve çimin içinde ki daha gösterişli olduğu için eve yakın olsun diye onu çimin içinde koyduk, kardeşini de resimdeki en sağa. Ancak cılız kardeş şu an abeyini 3 katlamış durumda. Çimin içinde ağaç iyi yetişmiyor malesef. İlk iki kış ağaçların gövde çevresini bolca hayvan gübersi ile yastıklamıştık. Baharda da gübreleri hemen civarına belleye belye dağıtmıştık. İlk iki yıldan sonra ne bir gübre verdim ne köklerine su... Çimden ve çiçeklerden alabildikleri ile yetinmek durumunda kaldılar. Yaklaşık 8 sene hiç budama yapmadım ağaçlara. Sonradan duydum ki çam türleri budama sevmezmiş diye.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Maliyeti konusunda, ev, su basman, beklenmeyen ekstra rakamlar, nakliye vs. hakkında, yıl itibariyle kabaca da olsa maliyetler hakkında bilgi, sakıncası yoksa lütfen.
sayın mr duran.

İnanın vereceğim rakamlar bu gün için çok yanıltıcı olacak. Evi 2000 yılında 8.500 TL ye almıştım. O tarihte tır başı nakliye sanırım 400 TL idi. Ama ben mi ödedim firmamı şu an hatırlayamıyorum. Montajı yapan 5 elamanın yeme, içme
yatma masraflarını ben karşılamıştım.

Su basmanı dost işi oldu. Hazır beton, demir için para ödedim. kalıp, nakliye, harfiyat, işçilik, dolgu malzemesi, vs. arkadaş dedelsiz karşıladı. 3.500 istedi ben 4.000 verdim. sanırım dışarı yaptırsam 7-8000 den aşağı çıkmazdı. O tarihlerde prefabrikçiler evin iç mekanın zeminine hiç karışmıyorlardı ve Evin tüm iç zaminleri bana aitti.

Benim ki gibi basit nitelikli inşaatlarda beklenmeyen ya da kestirilemeyen bir maliyet olabileceğini düşünmüyorum. Olur ise de tamamen ciddyetsizlikten kaynaklanmış olabileceği akla gelir.

Bilmem sorularınıza yardımcı olabildim mi?

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön