View Single Post
Eski 24-10-2011, 11:23   #184
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Tabii ki sen yoluna biz yolumuza. sen üretirsin biz üretmeyiz. Ama karşılaşdığımızda neden sen ve ben susuyoruz neden düşüncelerimizi açıklamıyoruz bunu anlayamadım.

Benim düşüncelerimin potansiyel bonsai meraklılarını olumsuz etkileyeceğinimi düşünüyorsun?? Anlayamadım???

Karşılaşırsam düşüncelerimi açıklarım.
Sayin Soilles,
Sanirim yazdiklarim acikti. Ne bizler seni bonsainin guzel sevgi dolu bir ugras olduguna inandirabilirdik. Ne de sen bizi, dusundugun gibi bonsainin kotu oldugunu ve bu ugrastan vazgecmemizi sagliyabilirdin. O yuzden bosuna vakit harcamak yerine herkes kendi yolunda yurumesinin daha dogru olacagini dusunuyorum.

Bonsai bir tutku bir sevda isidir. O yuzden bonsai meraklilarini olumsuz etkileyceginizi dusunmedim bile, Kimse bonsai sevmek zorunda degildir, sevenler de yaptiklari ve yapacaklari calismalara odaklanmisken kimin ne dedigi sadece soyleyeni baglar ama gel gor ki bonsai hakkinda insanlarin yanlis bilgilenmelerini de istemez, dusuncelerinize olan tepkiler sadece o yuzdendi. Dusuncelerinizi belirtiniz, bizler de dusuncelerinizin (en azindan biz bonsaicilerle uyusmadigini)sizinkilere ters dustugunu yazisip kabullendik. O yuzden konuyu bitirip herkes yoluna yurusun oldu.

Baska bir yerde karsilasirsak, mutlaka dusunce ve dusuncelerimizi paylasmaliyiz ve bu bonsai disinda olmali diye dusunuyorum. Sizce baska bir yerde bonsai konusmamizin bir yarari olurmu? nansil olsa iki taraf da noktalarini koymustur. Ha olaki zaman icerisinde bonsai ogrenmek, bonsaiyi anlamak gibi bir degisiminiz, ya da bizlerde ters degisim olursa belki o zaman konusulabilir (ki ben bunlara ihtimal vermiyorum) Yoksa baska konularda mutlaka konusmaliyiz.

Tekrar tarismaya olanak yaratmak icin yazmiyorum, siz yazdiniz diye ve bilginiz olsun diye konuya deginiyorum.

Memedin, yazdiginiz organik gubrelerin bonsaide kullanilmamali diye dusndugunuzden hatta bunu komik gordugunuzden yazma ihtiyaci duydugunuzu belirtiyorsunuz. (burada bonsainin kucuk boyutlarda kalmasi onyargisi sizi boyle bir dusunceye yonlendirdi) Bonsai saksidaki agactir ve saglikli bir yasam surdurmesi icin her turlu besini almalidir bunu saglamak zorunda olan da agacin sahibidir. Uygun bir sekilde ve gerektigi gibi bakilmazsa bonsai de diger bitkiler agaclar gibi olumsuz etkilenir ve sagligi bozulur. Sizin olmaz dediginiz ve Memedin kullanilmalidir dedigi organik gubreler de bonsainin sagligi icin kullanilabilir ve bunda bir sorun gormuyorum.

Size iyi gunler diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön