View Single Post
Eski 22-10-2011, 22:09   #183
soilless
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Sayin soilles, Bonsaicilerin isi bunu anlatmak zaten, kimseyide ille de bonsai yapacaksin diye zorlamiyoruz ki.(karsi olanlarin da bizleri zorlamamasi gerekir degilmi? Ustelik de iskenceci gibi cirkin ve bonsaide gercek olmiyan bir siffatla, Bitki ile her ugrasanin elinde az ve ya cok, makas, testere, bicak gibi kesici aletlerle bitkilerne cesitli nedenlerle uygulamalar yapiyorlar diye o bitki severlere ne kadar ISKENCECI demek yakismiyorsa bonsaiyiciye de oyle bir soz kullanmak dogru degildir. ) Daha once de degim gibi, isteyen bonsaiyi sever ve yapar istemeyen de sevmez ve yapmaz bu kadar basit, yani herkes inandigi yolda yurumeye devam eder. Biz yolumuza sen de yoluna, baska yerde olur da karsilasirsak bonsaiyi sevmediginizi bildigimizden o konuya deginmeyiz. Sizin de bizim bonsaiyi sevdigimizden o konuya deginmeyceginize inaniyorum.
Aslında yazdıklarımın sebebi şuradan kaynaklandı;

Her ne şekilde yetiştirirsen yetiştir ister sebze ister ağaç ama temel beklenti verim verim ve de verim. Doğru mu?

Sn memet mikoriza başlığında mikoriza torf kompost Em tüm bu organik gübre mantar ve elementlerin bonsai de kullanımından bahsetmiş.

Bahsettiklerinin tamamı daha güçlü daha verimli bir sebze veya ağaç için gerekli olanlar.

Eee eğer bonsai bodurlaştırılarak, küçültülerek, belli dal yönünde geliştirilerek hele ki 2-3 cm derinliği olan düz güveç tavasına benzer bir tepside bonsai üretiliyor ve sanat yapılıyorsa MİKORİZA KOMPOST TORF EM olsa ne olur olmasa ne olur. Bu bence komikti. Sn memetin bu değerlendirmesini görünce bonsai konusundaki bildiklerim ve de düşüncelerim biraraya geldi ve yazdım.

Tabii ki sen yoluna biz yolumuza. sen üretirsin biz üretmeyiz. Ama karşılaşdığımızda neden sen ve ben susuyoruz neden düşüncelerimizi açıklamıyoruz bunu anlayamadım.

Benim düşüncelerimin potansiyel bonsai meraklılarını olumsuz etkileyeceğinimi düşünüyorsun?? Anlayamadım???

Karşılaşırsam düşüncelerimi açıklarım.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön