View Single Post
Eski 21-03-2007, 17:57   #51
lordofstorm
Ağaçsever
 
lordofstorm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 74
Sayın Kasved, sizde bir doğa seversiniz bende.Yani aramızda çok hoş bir ortak nokta var sizi bu konuda taktir ediyorum.

Sert budama konusunda bende uzun müddet mücadele verdim lakin yapılan bu uygulamaya direk cinayet demenize bir anlam veremedim. Ülkemizde muhakkak ki herkes budama konusunda bilgi sahibi değil ama geçenlerde şahit olduğum bir uygulamadan daha bahsetmek istiyorum.

Galatasaray Lisesi'nin İstiklal caddesine bakan dev bir çınar ağacı daha son derece sert bir şekilde budanmış ve bu manzara gerçekten içimi ürpertti önce. Sonra bu konuyla ilgilenen departmana gittiğimde bu ağacın köklerinin ta Osmanlı döneminden kalma olan kanalizasyon oluklarını tıkadığı bundan dolayı lise müdürümüz Doç. Dr Gün Kut'un da bilgisi dahilinde önce köklerinde daha sonra da alınan kökler sebebiyle dalların yeterince beslenemeyeceği gerekçesiyle dallarının da budandığı ama zaman geçtikçe bu ağacın kendini toparlayacağını söylediler.

Aynı uygulama şu an ki yök başkanı Prof.Dr.Erdoğan Teziç'in de lise müdürlüğünü icra ettiği dönemlerde de bir kaç ağaca uygulanmış ve o ağaçlarında şu an maşallahı var gerçekten.

Aslında sorulması gerken ve yapılması gereken mesele şu:
Öncelikle bünyesel olarak hangi ağaç sert budamaya yatkın hangisi değil.
2.si bu uygulamanın yapılma sebepleri nedir.
3.sü de kim tarafından yapıldığı.

Şu an evimizin arkasında bir ıhlamur ağacının dalları rüzgar estikçe evimizin çatısına çarpıp zarar vermekte. Ve bu ağacın budamaya ne kadar tolerans gösterdiğini bizzat araştırıp, uzman kişilerce budanması konusunda bilgi toplamaktayım. Teşekkür ederim...


Düzenleyen malina : 07-04-2007 saat 12:16 Neden: Paragraf, nokta ve virgülden sonra boşluk düzeltmeleri yapıldı
lordofstorm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön