View Single Post
Eski 21-03-2007, 17:22   #951
melevcan
mavi-yeşil
 
melevcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul / Bostancı
Mesajlar: 80
Şimdi, tohumlar elime geçtiğinde aşağıdakileri uygulayacağım değil mi arkadaşlar ?
  1. Tohumun sert bir kabuğu vardır.Su zımparası ile sürtüp hafifçe kabuğu zedelemelisiniz veya başka bir şekilde çizin,inceltin, ancak sakın kaçırıp da öze inmeyin.
    (Bu ilk maddeyi geçiyorum, çünkü zaten Memet arkadaşımız bu işlemi yapmıştı sanırım)
  2. Arkasından sıcak suya 12 saat tohumlarınızı şişmeye bırakın. (tohumlar 43 - 45 derece sıcaklıkta pişerler onun için buna izin vermiyoruz)
  3. Her tohumu içine torf koyulmuş ayrı kaba ekin (birer plastik kola bardağı olabilir). Torfu önceden oksijenli su ile yaptığınız solüsyonla sulayın. Can suyunu da bununla verin.
    (Oksijenli solüsyon, 0,5 lt. suya 1 tatlı kaşığı oksijen koyularak hazırlanıyor)
  4. Çimlendirme kabının üzerine bir gazete kağıdı onunda üzerine bir cam kapatın.
  5. Kapları sıcağa koyun.
  6. Kontrolü eksik etmeyin.Kotiledonu görür görmez gazete ve cam alınacak(Gazete camdan buharlaşma ile meydana gelecek damlamayı önlemek için.)
    (Bu tohumcuklar piticik piticik uç verdiğinde onları gazete ve camdan kurtarıyoruz)

Ayrıca,
  • Nem kontrol edilecek, tohum kabı kurutulmayacak.
  • Ekim tarihi, çimlenme tarihi, not edilecek, fotoğraflar çekilecek.


Bir iki soru sormak istiyorum,

1 - Torf nedir ? (Bilmiyorum ben bunları gülmeyin bana sakın. Dedim ya acemiyim )

2 - Nem oranını nasıl kontrol edeceğim.

Bir de yukarıda saydıklarım konusunda hatam varsa düzeltirseniz sevinirim. Tohumlarımız heba olmasın

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim


Düzenleyen melevcan : 24-03-2007 saat 09:10
melevcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön