View Single Post
Eski 18-10-2011, 01:48   #40
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar;

- Çöp kamyonlarının arkasındaki, çöp kontenyerinin döküldüğü yer, düşünülen naylon torba ebatlarında, bağımsız bölümlere ayrılır. Ve her bağımsız bölüm de aynı zamanda otomatik kantardır.

- Belediye, bir cıngıl hazırlar(Aygaz arabalarının hoparlörlerinden çıkan ses veya 11880 diyen televizyon reklamları gibi). Televizyonlarda, gerek belediye, gerekse ilgili bakanlık tarafından, bu cıngıl halkın kulak hafızasına yerleştirilir.

- Uzaktan kumandalı araba anahtarlıkları gibi bir aygıt, Daire sahibin bilgileri yüklenik olarak, her mükellefe dağıtılır(Belediye veya ilgili Bakanlık tarafından).

-Çeşitli kampanyalar vasıtasıyla(Broşür, televizyon, okuldaki öğrenciler, duvar panoları..vs) halkın, bunun karşılığında kazanacakları maddi olanaklar duyurulur. Temizlik vergisi, su, emlak vergisi..vb. gibi fatura bedellerinden, verdikleri organik malzemeler kadar, belirli nisbette indirim veya muafiyet ve hatta ekstra pirim(ya da televizyonlarda ilk 10, ilk 100 duyarlı vatandaş gibi lanse etmek, falan belediye tesislerinde 3-5 kişilik konaklama, belediyenin ortağı olduğu şirketlerden şu kadarlık indirimli mal alma..vb.), ve buna benzer akla gelebilecek özendirici, dürtücü aktiviteler. Belediyeler bu aktiviteler için birbirleri ile de paslaşır.

- Uzaktan kumandalı cipleri, çöp sahipleri isterlerse kendileri kullanabilecek, isterlerse büyük binalarda, kapıcıya vereceklerdir. Çöp torbalarına barkot uygulaması mümkündür sanırım(kamyondaki alıcının okuyabileceği bir şekilde, torbanın uygun yerine basılı). Kapıcı veya daire sahibi, çöp torbası azaldığında, bitmeden temini yönüne gideceklerdir.

- Kapıcı, her daireden aldığı torbaya, ilgili dairenin uzaktan kumandasını, arkasındaki mandal veya bir mıknatıs vasıtası ile tutturur.

- Çöp torbaları, kamyonun arkasındaki 5-6 adet bölünmüş kantarlara konacak. Barkotlar okunacak, anahtarlıklardaki cipler vasıtasıyla onaylanacak. Çöpçü veya kapıcı kumandaları çekecek, bir düğmeye basılınca, işi biten kantar gözü/gözleri otomatik olarak torbayı/torbaları içeri alıp presliyecek. Uzmanlar, burada daha iyi bir çözüm üretebililer.

- Otoban/Boğaz gişelerinde yapılan yolsuzluk benzeri teşebbüsler olmadan tedbirleri alınacaktır. Çok az kayıp ta, o işleri yapan şerefsizlerin sütüne kalmıştır.

Biz millet olarak menfaat görmediğimiz işe eğilmeyiz. Önümüze arpa çuvalı konmalı.

Saygılarımla lütfen.

Zihni Sinir.


Düzenleyen mrduran : 20-10-2011 saat 18:08 Neden: ilave
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön