View Single Post
Eski 21-03-2007, 11:32   #28
ismetkenar
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 47
İsmet Kenar - Eskişehir.
Yeni giriş yaptığım için, öncelikle bu konuyu takip ettiğim için, her gün buradan bu takip etmek yerine özel E-postama bilgi gelmesi halinde anında haberdar olacağımı düşündüm.
Halbuki burada görülen bilgilerin sayfa ayarı yapılması halinde otomatik olarak özel E-postamıza da gelebiliyormuş.
Benim bilgi istediğim konu : Kudret Narı (Momordica chantia) nın üretimi (iklimi, toprak ve gübre isteği, çimlendirilmesi, ekim zamanı, ekim şekli vb), bakımı ( sardırma, sulama, olumsuz doal etkilerden koruma vb), hasadı ( hasat zamanı, hasat şekli,hasat sonrası nakil ve kısa süreli muhafazası vb), işlenmesi (değerlendirme esasına göre işlenme zamanına kadar süresi ve muhafazası ile işleme usul ve esasları vb) ve değerlendirilmesi-pazarlanması vb. olup, teknik üretim, işleme ve pazarlama ile çevreye de göstererek bölgesel üretime geçmek.
Bu konuda da bütün bilgilerin burada bulunması, herkesin görüp yararlanması tabi ki daha iyi olur.
Bu kadar konusuna gönül vermiş uzmanın bulunduğu bu forumdan öğreneceğim bilgilerle hobi olarak üretim yapıp bırkmayacağım.
Eskişehir şartlarında yetiştirilebilmesi ve ekonomik getirisi olduğunu gördüğüm taktirde uzmanını da istihdam ederek bölgesel üretim-işleme aşamasına ulaşarak, ekonomiye ve doğal ürünlerle insan sağlığına katkıda bulunmak istiyorum.
Yanlış anlaşılmak istemem, bencil değilim.
Konunun uzmanı olan, bu işi bilen, bu işe gönül verenler bilgi verirse memnun olurum.
Forumdan Fatih Reşit ALTUN bey 15 adet tohum gnderdi. Selahattin YILMAZ bey 100 adet tohum gönderdi.
Gelişmeler hakkındaki bilgi ve resimleri periyodik olarak forumda yayınlamak istiyorum. Ne yapabilirsem hep beraber göreceğiz inşaallah.
Selamlar.

ismetkenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön