View Single Post
Eski 13-10-2011, 19:29   #96
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
İyi, siz kansere karşı bolca penisilin tüketin.
.
Karşınızdaki kişiye alayvari yanıt verme şekliniz biraz tuhaf..
Ben penisilin'in kansere karşı kullanıldığı konusunda birşey yazdım mı?

Sadece mantarlardan nasıl bir ilaç üretilebildiğini vurgulamak istedim.
Mantardan ''penisilin'' gibi onlarca yıl insanlığın hizmetinde olan bir antibiyotik üretiliyorsa, başka ilaç hammaddeleri de elde edilebilir..Diğer bitkilerden de elde edilebilir..Bu bir kanser ilacı da olabilir..
Bakın..
Zakkumcu Ziya diye yıllar önce ti'ye alınıp,adeta linç edilen bu değerli insanımızı en sonunda ABD'ye kaçırttık..
Onlar ona önem verdi..İmkan verdi..
.......
1985'te yurt dışında araştırma kurumları aramaya başladı. N.O. ekstreleri ile ilgili patent başvurusunu A.B.D. Patent ve Müseccel Marka Ofisi'ne yaptıktan sonra sanayileşmiş değişik ülkelerde bir düzine ilaç firmasına N.O. tedavisini tanıtan birer paket gönderdi. Bunlardan İsviçre'nin Sandoz firması (Sandoz daha sonra başka bir İsviçre ilaç firması ile birleşerek Novartis adını aldı) konu ile ilgilendi ve N.O. ekstre örneklerini test etmek istedi. Testlerin neticesinde N.O. ekstrelerinin bağışıklık sistemini harekete geçirdiği rapor edildi . Sandoz bilimcileri N.O. ekstreleri için "immünomodülatör" (bağışıklık sistemi düzenleyicisi) tabirini kullandılar.
Dr. H. Ziya zel, Nerium Oleander (zakkum) ekstreleri ve Anvirzel iin tarihsel bilgiler.

1996 yılında Ziya Özel ABD'ye yerleşir. Firma Teksas'ın San Antonio kentinde Özel'in adına Ozelle Pharmaceuticals isimli bir araştırma şirketi kurar ve Özel'e 400'de 1 hisse vererek, Anvirzel'in tüm haklarını satın alır. İşte Ziya Özel'in Amerika macerası da böylece başlamış olur. ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayıyla çalışmalar başlatılır. Türkiye'de yetişen zakkumların bölge koşullarına benzer koşullar taşıyan bir bölge saptanarak buraya zakkum çiftlikleri kurulur. Bölge bir tür karantina sahası ilan edilir. Civarında her tür kimyasal ilaçlama yasaklanır. Beklenmedik bir doğa olayı etkisinin taşıyacağı yabancı maddelere karşı, bitkilerin kökleri bile naylonla çevrilir. Bitkiler yetiştikten sonra deneylere başlanır. Zakkum terkibinin içerisinden 61 ayrı madde üretilir.
AKTEL - Turkiye

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön