View Single Post
Eski 09-10-2011, 15:34   #163
TaşevliBahçe
Ağaç Dostu
 
TaşevliBahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Solucan gübresi elde etmek ve onun çayını yapmak; en iyi ve en ekonomik kompost çayı gibi duruyor.

Şöyle 10 lt. lik kapasitelik bir sistem kurulabilir. Bunu bir yıllık kalkınma planına alalım.

Saygılar




Evet Halil bey , sn. mrduran görüşlerinize katılıyorum.

Türkiyenin ilk kadın solucan gübresi üreticisi olan ,sn.Burçin Karababa 'nın geçen yıl yayınlanmış olan , solucanlar ve solucan gübresi üretimi, vermikompost, vermikültür üzerine çok güzel sohbetinden oldukça etkilenmiştim. sohbetten çok küçük bir alıntı yayınlamak istedim...



S.GÖNEN : Burçin Karababa kimdir? Solucan Gübresi üreticisi olarak bu işi yapmak fikri nasıl doğmuştur?
B.KARABABA : Burçin Karababa; Ziraat Mühendisi bir babanın ve Zirai ilaç eczanesi olan bir annenin kızı. Çocukluğumu Ankara’da, üniversite hayatını İstanbul da geçirdim. Şehir çocuğu olduğumdan hiç ağaçtan düşmeden büyüdüm. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesinde İngilizce İşletme Mastırı yaptım.
Kırk iki yaşındayım ve hayatımın önemli bir bölümü Profesyonel hayatta çalışarak geçti. Borsa, finansman, ithalat ihracat, medikal sektörü derken doğanın içinde olmadığım dönemlerde mutsuz olduğumu fark ettim. Önce bu arzumu dalış okulu açarak ve denizde yaşayarak tatmin etmeye çalıştım. Dalış Hocalığı yaptım. Sonra 2000 yılında Derinsu adında bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Dikkatli ve duyarlı bir anne olmaya çalıştım. Onu organik beslemeye çalıştım. O zamanlar organik ürünlere bu kadar çabuk ulaşılamıyordu. Yurt dışında yaşayan bir arkadaşımın bana getirdiği sebzenin tadı beni başka bir yola sürükledi. Onca organik ürün ararken ben yetiştireyim dedim. Öğrendim ki ürünler orada solucan gübresinde yetişiyormuş. Tarım alanları ve iklim koşulları çok uygun olmadığından solucan gübresinden faydalanıyorlarmış. Merak ettim. Solucan ne ki gübresi ne olsun dedim ilk önce. Yurt dışı seyahatlerim oldu. Tesisleri gördüm ve yapılabilecek bir iş gibi göründü. Hem doğal hayatın içinde olacaktım hem de sürdürülebilir tarımın içinde. Evimde akvaryumlarda yetiştirmeye ve denemeye başladım.


Düzenleyen TaşevliBahçe : 10-10-2011 saat 09:38
TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön