View Single Post
Eski 07-10-2011, 18:28   #5235
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Köyümüzün hemen altında suyu çok güzel olan kaynarbaşı var. Oradan kaynayan su, köyün üstündeki su depolarına basılır ve her eve dağıtımı oradan yapılır.
Bu yaz suyumuz bol olmasına rağmen köyümüz hep susuz kaldı. Muhtarımızın azizliğine uğradık. Su elektrikle yukarı pompalanıyor, muhtar da elektrik parasını uzun müddettir yatırmıyormuş. Bu yüzden elektrik kesildi. Köylü ateş püskürüyor ama bir şey de yaptıkları yok.
Allaha şükür ki artezyenimiz var. Hem evde hem de bahçede kullandığımız gibi yakın bir iki komşuya da hortum uzatarak veriyoruz.

Bugün sevdiğimiz bir komşumuz Erdek dönüşü köydeki evlerine geldiler. Uzun zamandır kapalı olan evlerinin hem temizliğe ihtiyacı var, hem de onlar yol yorgunudur diye yemeğe davet ettik. Evlerinde su da yok tabii.

Tam sofrayı hazırlamıştık ki kapının önünde bir araba durdu. Biraz sonra Oğuz'un beni çağıran sesi duyuldu. "Güler, Güler arkadaşların geldi, agaclar.net'ten."

Gelenleri ben de ilk görüyordum, ama agaclar.net olunca akan sular duruyor tabii. Hemen buyur ettik, gelenler üyelerimizden Hamdi Eyigör ve kardeşiydi. Hemen kaynaştık, sohbet ettik. Kendileri yemeği henüz yediklerinden bizlere katılmadılar. Sadece çay içip, patates böreği ikramımızı kabul ettiler.
Bahçeyi dolaştılar, biraz üzüm topladılar. Giderlerken de bir hatıra fotoğrafı çektik.
Üyelerimizle tanışmak hep sevindirici oluyor.


Name:  PA070610 (600 x 450).jpg
Views: 1249
Size:  53.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön