View Single Post
Eski 29-09-2011, 15:34   #17
sabah
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Merhabalar,

Arkadaşların dediği gibi bahçenizdeki yeşil alanları tek tek ele almak yararlı olabilir.

Örneğin kapının solundaki adacık koltuğa oturulduğunda da görüş alanına girdiği için elden geçirilip, her zaman izlemeye değer bitkilerle donanmalı.

Beyaz duvarları avantaja çevirip, sarmaşık ya da renkli bitkiler için fon yapmalı. Örneğin kırmızı yapraklı bitkiler ya da koşullarınıza uygun clematis türleri olabilir.

Diğer tarafta yüksek çit için düşündüğünüz doğru.Tekdüzeliğini kırmak için daha bodur ama yaprağı farklı biçimde ve renkte bitkiler kullanılabilir.

Çim alanda çocukların oyun alanına dahil mi? Komik bir soru oldu.

Oynayacaklarına varsayarsak çimin diğer tarafta toprakta birleştiği yerlere mevsimlik çiçekli bitkilerle bordür yapılabilir. Yılda iki kere zaman ayırıp hazır fide dikersiniz.

Demir kapı ve tellerden arka betonu göstermeyecek yükseklikte ya da sarmaşık tarzı birşey seçmeli. Neler seçmeli konusunda siz çevrenizden güzel park ve bahçe kareleri gösterin biz karar verelim.

Şaka bir yana çevrenizdeki bahçelerde bakarak hoşunuza giden bitkileri saptamaya çalışın.Böylece hem sizin zevkinize uygun hem de bölgenize uygun bitkilerden seçim yapılmış olur.

Yüksek taban da hoş bir fikir. Bahçeye de biraz yüksekten bakmayı sağlar, kaldırıma oturur gibi yere oturma olanağı verir ki bu çocukların da hoşuna gider.

Dolu dolu görüntü için çiçek dikerken tek tük, seyrek ve çok çeşitli bitkiler dikmek yerine aynı bitkiden yoğun dikmek daha yararlı oluyor. Bunları gerektiğinde seyreltme yapabileceğiniz, ufak bitkiler için söylüyorum.

Kolay gelsin, iyi günler

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön