View Single Post
Eski 28-09-2011, 22:25   #77
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Firmanın sahibi ile iki gündür yazışıyorum. Fiyat vb. bilgi geldi. İlave başka bilgiler istedim.

Silindirin ve kapalı devre borulardaki sıvının toplam hacmi 15-20 litreyi geçmiyor (boruların uzunluğuna bağlı olarak). Silindirdeki santrifüj ile doğal sirkülasyon olacağını düşünüyorum. Yeterli olmasa bile düşük devirli çok küçük bir pompa yeterlidir. Kapalı devre sıvı sistemi bizim halihazırdaki güneş enerjisi kapalı devresinin aynı. Devrede 1,5 - 2 bar basınçla sıvı olacak. Bir hava pürjörü, bir basınç dengeleme balonu vs. yeterlidir.

Isıtma, devredeki toplam sıvı için yapılacağından çok hızlı olmamak kaydıyla dönüş hızı çok önemli değil. Devrenin diğer ucu akümülasyon tankının içindeki serpantinden dolaşacak.

Devredeki sıvı 80 dereceye çıktıktan sonra tanktaki serpantinden 5-10 dereceyi bırakıp tekrar silindire dönse yeterli süreklilik elde edilmiş olur, tankı da fazlasıyla ısıtır. 350 litrelik tank da kendi içinde bir kapalı devre zaten. Onun da ısı değiştiricisi evdeki döşeme altı ısı değiştiricileri. Tankta depolanan ısı, ev ısı istediği zaman eve verilmiş oluyor.

Bu sistem zaten çalışıyor. Mevcut durumda yer kaynaklı ısı pompası tanktaki suyu sabit ısıda tutuyor. Güneş panelleri dolaylı olarak ayrı bir tanktaki kullanma sıcak suyunu ısıtırken, bu suyun akümülasyon tankından daha sıcak olması durumunda ters etki ile serpantininden geçen kalorifer suyunu ısıtmaya yardımcı oluyor.

Rüzgar sistemi işe yarar ise, ısı pompasında uygun geri dönüş sıcaklığı ayarı ile, ısı pompasının neredeyse hiç devreye girme ihtiyacı olmamasını sağlayabilirim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön