View Single Post
Eski 23-09-2011, 21:31   #6
bozon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
Beni eleştirmiş olsaydınız da önemli değildi Sayın Erdem26. Ben, çözümsüzlükten şikayetçiyim. Ne tanımlamaların içinde bir anlaşmaya varabiliyoruz, ne de yapılması gerekenler konusunda.
Şu anda iktidar olan ve yakın zamanda iktidar olma olasılığı olan siyasi partilerin hiç birisinde, bu talana dur diyecek bir anlayış yok. Malum şirketler, hepsine de baskıyla istediklerini yaptıracaklar bu durumda. Ziraat Mühendisleri Odası ve Ziraatçılar Derneği'nin tutarlı çabalarını takdir etmek gerekir. Ancak, bunlar mesleki örgütlerdir. Güçleri de, söyleyebilecekleri de, yapabilecekleri de sınırlı. Sivil toplum denen asıl güç içerisinde ise ne bir tanım birliği oluşabildi, ne de tutarlı çözüm önerileri. Yakınma, şikayetçi olma, tedirginlik, beddua okuma, hepsini yapıyoruz. Siyasetten, resmiyetten umudun kalmadığı bu dönemde, göz göre göre istemediğimiz şeyleri yemeye, içmeye mahkum edenlere söyleyecek ortak bir sözümüz yok. "Ortak söz"den kastım, "peki ne yapalım" dendiğinde, "işte şu politikalar uygulanmalı" diyebilmek. Organik, ekolojik, doğal vb. kavramlar konusunda zihinler darmadağınık.
Bu dağınıklık içinde, çıkar çevreleri adım adım ilerliyor. Piyasalar, bedavaya şirketlerin, onların ülkelerinin eline geçiyor. Halbuki Dünya'da piyasa elde etmek oldukça güçtür. Hatta zaman zaman savaşa bile başvurulur piyasa elde edebilmek için.
Kaygımız ortak, niyetimiz ortak. Bir de çözüm önerimiz ortak olsa diyorum.
Selamlar.

bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön