View Single Post
Eski 21-09-2011, 16:14   #1
zencefil cicegi
Ağaç Dostu
 
zencefil cicegi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2011
Şehir: ALMANYA
Mesajlar: 314
zencefil cicegi / Bahçe

Bulundugumuz Yer: Almanya

Bahce:70 metre kare bildigim kadariyla

Yagmurumuz oldukca bol.

Sinirsiz yagmur suyu biriktirebiliyorum

Bahcem kuzey tarafta. Aksama kadar günes görüyor

Nasıl bir bahçe tarzından hoşlanıyorsunuz? Kapisindan iceri girdigim anda yemyesil ama ayni zamanda her yerinde rengarek cicekler olsun cicekliklerimin özellikle dolu dolu olmasini istiyorum böyle zengin bir görüntüsü olsun arkalarda büyük kocaman boylu yaprakli bitkiler önde kücük cicekler acan cicekler öylesine dolu bir okadarda düzenli olsunki hani olurya girdiginiz anda los bir görüntüsü olur o bahcelerin doludur hep

Özellikle istediğiniz bitki türleri varmıdır.?Bitki türlerinin isimlerini bilmem hic ama yukardada söyledigim gibi büyük yaprakli yesil bitkileri cok seviyorum

Bahçenizde suyun hareketini istermisiniz? ( Küçük gölet ve şelale) istiyorum fakat yeterli alanim yok malesef cocuklarimda oldugu icin onlara kücükte olsa oyun alani birakmak istiyorum.

Bahçenizde yapısal değişiklikler istermisiniz.? Cardagimin tabaninin biraz daha yüksek olsa daha iyi bir görüntü olacagini düsünüyorum bilmiyorum dogrumu yanlismi birde taslarin görüntüsü cok hosuma gitmiyor ayni zamanda yolumu tas dösemek istiyorum ama hangi tasin daha uygun olacagini bilmiyorum.

Bahçenizde drenaj sorunu varmı? Hayir yok cünkü cicekliklerimde sanirim öyle bir sistem uygulanmis cünkü ekim yaparken biraz derine indigimde cakil taslariyla karsilasiyorum oldukca fazla bu taslar toprak altina dökülmüs.
Su birikimi hic olmuyor.

Yalnız bitki cinsi ve türleri ile mi düzenleme istiyorsunuz? cok fazla ciliz bitki türlerinden hoslanmiyorum güclü iri bitkileri cok seviyorum cesitli türler olabilir.

Bahçe bakımı için profosyenel yardım alacakmısınız.? Hayir almayi düsünmüyorum cünkü burada cok yüksek miktarlar istiyorlar.

Bahçe bakımı için yeterli bilgi ve zamanınız varmı?Zamanim cokta bilgim yok malesef

Merhabalar,
3 yildir icinden cikamadigim ama bir türlüde gözle görünür bir güzellik yapamadigim bahcemi basta Nuri Mürvet bey olmak üzere sizlerin önerileri ve yardimlariyla düzenlemek istiyorum insallah.

Her türlü cicek ve ağaçlari alabilirim yeterki düzenleme planlari ve tavsiyeleri olsun. Yapacaginiz tavsiyelerde uzun ömürlü bitkiler olursa daha cok memnun olurum.

Şimdiden tesekkür ederim Saygilar

Burasi bahceye giren dogu tarafindaki kapi günes bu taraftan basliyor sabah.
Kapinin yanina bir sarmasik gülü ektim bir kac ay önce.
aslinda cok fazla da bir is yok sanirim ama biraz gösterise ve renge ihtiyaci var.

Name:  210920111296.jpg
Views: 5788
Size:  70.7 KB

Name:  210920111297.jpg
Views: 5760
Size:  70.6 KB

Name:  210920111298.jpg
Views: 5810
Size:  71.5 KB

Name:  210920111299.jpg
Views: 5726
Size:  70.1 KB

zencefil cicegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön