View Single Post
Eski 21-09-2011, 11:12   #297
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi domatesci_1 Mesajı Göster
bana kimse cevap yazmıyo
Sayın domatesci_1, heyecanınıza hayran oldum ama takdir edersiniz ki buradaki arkadaşların büyü bir çoğunluğu aktif olarak çalışan insanlar. Bu nedenle herkesin her an ekran başında olup, sorulan sorulara anında cevap vermesini beklemek hayal kırıklığı yaratabilir.

Sorularınıza bilgim dahilinde cevap vermeye çalışayım:

Alıntı:
ben bunları dikerken tek tek dikmeliyim değilmi? hepsini bir kereden bir toprağa gömsem olurmu?
Öncelikle; tohumları ekiyoruz, dikmiyoruz Sonralıkla; tohumların hepsini bir kerede ekseniz de olur ama çimlenmeye başladıklarında seyreltme yapmanız gerekir. Ayrıca, bu yöntem bizim gibi 2 metrekarelik yerde üretim yapanlar için müsrif bir yöntemdir. Bu nedenle yetiştirebileceğiniz kadar fide elde edeceğiniz sayıda tohumu, ayrı ayrı yerlere ekerek çimlendirmek çok daha akılcı olur.

Alıntı:
gerçi dün ben görmeden yeşilleri bile koparıp yemeye kalkmışş
Buna sakın ha sakın izin vermeyin, çünkü yeşil domates solanin adında toksik bir madde içerir ki bu madde insanlarda zehirlenmelere yol açabilmekte.

Alıntı:
fakat bu çiçekten meyve verme daha ne kadar olur? bide benim amacım kilolarca domates elde etmek. bunu hangi domatesle başarabilirim? öyle 3-5 domates kesmiyo ben
Bitki, onu iyice gözlemlemeniz durumunda artık zamanının geçtiğini ve meyve vermeyeceğini size söyleyecektir. O aşamada bitkiyi söküp atabilirsiniz. Çünkü domates tek yıllık bitkidir. Gelecek sene yeni fidelerle başlamanız çok daha uygun olur.

Kilolarca domates elde etmek için forumdaki balkon bahçeciliği ve topraksız tarım ana başlıkları altındaki domatesle ilgil konulara göz atarsanız, sorunuzun cevabını bulacaksınız.



Alıntı:
on sorum ben hemen bi kaç gün içinde ekmeyi palnlıyorum.. sonuç alabilirimiyim? 5 lt bidon var elimde yeterli olurmu? bu bidona domatesin yanında çilek **** salatalık aynı anda ekilebilirmi?
Eğer ekeceğiniz domates Red Robin ise kışın meyve almanız mümkün. Çünkü Red Robin mümkün olan en az ışıkta dahi yetiştirilebiliyor. Diğer domatesleri, uygun iklim ve ışık ve tabi besleme şartlarını sağlamadığınız sürece, kışın yetiştirmeniz pek mümkün değil.

Beş litrelik bidona çimlendirmek için domatesin yanına çilek ve salatalık tohumu da ekebilirsiniz ama kimisi önce çıkıp kimisi daha sonra çimleneceği için sulama düzenini tutturamayabilir, tohumları çürütür ya da çimlenen fideleri susuz bırakabilirsiniz. Bu nedenle her cinsi ayrı kaplara ekmek en iyi yöntemdir.

Sevgilerimle

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön