View Single Post
Eski 20-09-2011, 19:24   #295
domatesci_1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-09-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 55
çok teşekkür ederim cevaplar için.. bu sevdaya düştüm kii ne düşmek.. arada aklıma düşerdi çiçekleri bitkileri severim ama bu sefer bide işin içinde çocuk olunca daha bi başka oluyo.. kaç gündür bu siteye yapıştım her yeri karıştırdım okudum. yazınızı okumadan önce bir domatesten çekidekler ayırıp kurumaya bıraktım. umarım yeşillenirler. hem yeşillenmeselerde siz söylediğiniz için içim rahat olacak. ben bunları dikerken tek tek dikmeliyim değilmi? hepsini bir kereden bir toprağa gömsem olurmu?

evde domatesim var hala yeşil. ama inanın cinsini bile bilmiyorum. sanırım kiraz domates. küçücük bişi ama az mahsul verdi şimdilik. ancak oğlum şapur şupur yedi kızaranları gerçi dün ben görmeden yeşilleri bile koparıp yemeye kalkmışş yaa neyse.. hala üzerinde bi kaç yeşil domates var. onlardan tohumluk ayırıcam tamam bu kesinleşti. fakat bu çiçekten meyve verme daha ne kadar olur? meyve vermezse saksıyı döküp atimmi? yoksa büyük bi yere gömmelimiyim tekrar bişiler olurmu? bide benim amacım kilolarca domates elde etmek. bunu hangi domatesle başarabilirim? öyle 3-5 domates kesmiyo beni : )

çilek konusu benimde aklımda.. tam bir çilek delisiyim ama coşmadan önce şu domates işini bi becerim dedim.. yoksa çilek mükemmel deneyim.. çok fazla yetiştirebilirmiyim evimde? yoksa sayılı sadece görüntü amaçlı mı olur? oğlumm bu işe bayıldı zaten.. bütün gün domates diye tepemde dolaşıyo.. oğlum olmadı yeşil onlar diyorum anlamıyo )

son sorum ben hemen bi kaç gün içinde ekmeyi palnlıyorum.. sonuç alabilirimiyim? 5 lt bidon var elimde yeterli olurmu? bu bidona domatesin yanında çilek **** salatalık aynı anda ekilebilirmi? sabrınıza desteğinize teşekkürler

domatesci_1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön