View Single Post
Eski 20-09-2011, 18:21   #80
Yakup
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
Olsun.. Gönüller bir(likte) olsun..

Fuarın ilk üç gününde bulunamadım. Siz şefimiz ile sohbet etmişsiniz. Kendisi de Karacabey'de tarımla uğraşıyor. (Aslında iktisatçı değil, siyaset bilimci). Siz sohbet ederken, ben de ofiste keçileri kaçırmamaya çalışıyordum.
O bayan da, 5 gün boyunca iştirak etti. Etidot-67 fabrikasını çalıştıran mühendislerden.
Her zaman söylediğim gibi, ben tarımcı değilim. Sadece süs bitkilerinin tarla bitkilerinden daha hassas bir yapıda olabileceğinden korkuyorum. Bu nedenle sizin yerinizde olsam, Binde 5 oranının daha altındaki oranları (Mesela Binde 2) bir denerdim. Tavsiye edilen genel oran olan Binde 5'i, maksimum olabilecek oran olarak düşünürdüm. Her ne denemesi yaparsam yapayım, asla bütün bahçeme/çiçeklerime birden vermezdim. Mümkün oldukça 1-2 bitkide ön denememi yapar, ilk 3-5 gün daha dikkatlice olacak şekilde yaptığım gözlemlerin neticesine göre hareket ederdim.
Aslında standımızın yeri çok hoşuma gitti sonradan. Forumdaki aktif konuların ortasına düştük. Nanotim (solucan gübresi), EM, Green Fodder Sol. (Arpa çimi) standlarına komşuyduk. Ha bir de şu pH-metre satıcısı firma da bizim sokaktaydı..
İçimde kaldı. Bir daha fuara gidersem, standları dolaşarak numune ve katalog dağıtacağım.


Düzenleyen Yakup : 20-09-2011 saat 18:23 Neden: yanlış yazım
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön