View Single Post
Eski 20-09-2011, 12:29   #293
domatesci_1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-09-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 55
bir acemi bahçıvan daha... :)

merhaba yaklaşık 1 aydır saksıda domates yetişiyorum.. pazarda saksıdaki yeşil domatesleri görünce bi anda kendimi almış ve bu işinde buldum. başlarda az az suluyodum fakat zamanla biraz daha fazla günde 1 kez sulamaya başlayınca domateslerim bi anda kızardı hatta biraz önce oğlum saksıya dayandı ve kırmızıları hemen yuttu.. fakat ben tohum ekmedim. hazır ekilmiş üstünde yeşil domateslerin olduğu saksılar aldım. bu ilk deneyimim... artık eminönüne gidip büyük saksılar ve fideler almak istiyorum.

sitenizi baştan sona taradım okudum diyebilirim ama yine de kafama takılanlar var..

1-Domates yetiştirmek istiyorum ilk olarak.. evdeki domatesten tohum almak istiyorum. çekirdekleri peçetenin üzerinde kurutup toprağa ekip üstünü örtüp damlama yöntemiyle çimlenene kadar suluycam. buraya kadar doğrumudur? fakat geçen sokakta bulduğum 5 lt su bidonunu kesip ona ekmeyi düşünüyorum. böyle 5 lt lik bir bidona birden fazla tohum ekilebilirmi? bir tohumdan ne kadar domates alabilirim bunu bilmiyorum???

2-Domates çeşitleri çok fazla.. evde bulunan güzel bir domatesten tohum alıp yapsam aynı domatesten elde etme şansım nedir? bu ne kadar sağlıklıdır?

3-Bu mevsimde bunu yapmak doğrumudur?

4-Evin içinde kapalı balkonda yetiştirmeyi planlıyorum. açık balkon yok malesef.. arada sırada perdeleri açıp güneşi içeri alsam bu aydınlık yeterli midir??

5-Birde saksıda pazardan aldığım fakat çokta sağlıklı olduğunu düşünmediğim daha doğrusu emin olamadığım domateslerim var. resimlerini red robin son sayfaya ekledim. bunları nasıl değerlendirebilirim? kökünden çıkarıp başka yere eksem meyve verirmi?

özetle kafam çok karıştı.. ama hevesim de çok... yardımlarınıza ihtiyacım var.. bu arada bende 29 yaşında ve bu işe biraz geç kalmış biriyim ama 3.5 yaşında bir oğlum var ve herşey onun için.........

domatesci_1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön