View Single Post
Eski 15-09-2011, 16:47   #210
merlict
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Merhabalar,
İzninizle bir soru da ben sormak istiyorum.
Öyle bir toprak karışımı yapmışım ki gerçekten çok karışık olmuş. Detay yazmayayım ama sorum şu olacak; Saksıdaki bu toprağın üstüne suyu dökünce 5-10 sn. su yüzeyde kalıyor. Toprak hemen emmiyor yani. Saksıyı sağa sola oynattığım zaman, su dolaşıyor saksıda, bu arada toprağı da ıslatmıyor. 5-10 sn. sonra yavaş yavaş emiyor suyu. Ne yapmışım acaba bu hale gelmiş Ekstra bir şey yok içinde. Geçirgenliği arttırmak için içine ne katmalıyım sizce ?
Teşekkür ediyorum şimdiden
Merhaba Gülenmelek

Sizi çok iyi anlıyorum ve aynı sorun bende de var Arkadaşlar yardımcı olmak istemiş ama sanırım konuyu veya toprağı mevcut durumda görmedikleri için başka çözüm önerileri sunuyorlar.Nerdeyse bunun hepsini denedim ama çözüm nafile.Görseniz sanki toprak şeffaf örtü kaplamışsınız, su aşağıya geçemiyor. Elimde şiş sulama sonrası her tarafa delikler açıyorum, su aşağıya köklere gitsin diye.Yaklaşık 3 yıldır bu toprağı denemediğim karışım kalmadı, ne karıştırırsam karıştırayım yine aynı.Akvaryum kumu, dere kumu, perlit, torf, tınılı toprak, bahçe toprağı benim toprağın özelliğini değişirmediği gibi onları da kendine benzetiyorİnatla onu çözmeye çalışıyorum.Çok kuru olmasını düşündüm, hanımın büyük leğenlerinden biri içine toprağı doldurdum ve su ile kapladım.3 gün boyunca su içinde kaldı toprağı karıştırdığımda hala kuru yerler olduğunu gördüm.Çamur yaptım, hamur gibi yoğurdum, günlerce balkonda kaldı, kuruduktan sonra toprak aynı deliricem.Kesin bişey var dedim ve toprağın öncesini araştırdım.Toprak bana büyük eski bir saksıda gelmişti.Sanırım kuruyan çalı benzeri bir ağaç vardı.Yaşlı bir teyzeden evini taşıma esnasında çöpe atacaktı, ben istemiştim.Çalı kuruyalı heralde onlarca yıl olmuş ama teyzem evdeki köpek eşelensin diye tuttu sanırım Toprağı o sıra incelediğimde kuru, yumuşak ve bahçe toprağı-kum karışımı gibiydi.Ben biraz çam altı toprağı, yanmış hayvan gübresi, ince elenmiş kum, dere kumu ve bahçe toprağı karıştırarak değerlendirmek istedim; yapamaz olsaydım.

Çözüm için öncesini bulmak lazım.Aklıma gelen sebeplerden biri mazot, benzin veya fuol-oil tarzı yakıt karışmış olabilir, kokusu uçmuş ama kimyasal kalıntısı kalmış olabilir diyorum.Teyzemin evinde likit yakıtlı kat kalariferi ve balkonunda yakıt tankı vardı.

Diğer düşüncem ise köpek ve kedi idrarı.Bu tarz bir kimyasal karışımı varsa ne yapılabilir bilmiyorum ama çözüm araştırmam gerekir.Sırf toprağı atmak istemememden kaynaklanıyor kolay toprak bulabilsem acımadan çöpe atacam toprağı.Ben araştırmaya devam ediyorum, bişey yakalarsam ve başarırsam yazarım (umarım...)

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön