View Single Post
Eski 14-09-2011, 20:17   #207
ligustrum
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Sayın seaa evet gerçekten geniş bir konu imiş Perlit'i biliyor diğer 2 maddeyi bilmiyordum. Araştırdım ve 3ünün de yüksek su tutma özellikleri olduğunu öğrendim. Bendeki toprak karışımı zaten suyu tutuyor. Karışımda gübre+2 farklı bahçe toprağı+inşaat kumu+funda toprağı+kaliteli torf+kalitesiz torf var ve perlit'i de bazen (ve dişli akvaryum kumunu) ayrıca karıştırıyorum. Benim burdaki hatam ise zannedersem inşaat kumunu elemeden direk koydum. Sanki o biraz bozdu gibi geliyor bana. Bu durumda ise kaliteli torf alıp biraz kuruttuktan sonra gerektiği kadar bu toprağa karıştırmak geliyor aklıma. Siz ne dersiniz ?
Sayın gülenmelek; Saksınızın deliklerinin açık olmasına dikkat edip, bu deliklerinin üzerine mıcır taşları, çakıl taşları ya da kiremit parçalarından bir iki parmak gibi süzek bir tabaka oluşturalım.
Harcınızı saksıya koyalım. Malzeme çok kuru olduğundan (tahminen harç kadar) suyuyu yavaş yavaş dökünüz. Hatta alttan çıkan suyuda tekrar saksıya dökünüz. Bir iki gün hiç dokunmayın tava gelsin(kuru değil çamur değil ikisinin ortası ) sonra harcınızı istediğiniz yerde kullanın.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön