View Single Post
Eski 11-09-2011, 14:41   #30
neşride
Ağaç Dostu
 
neşride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2009
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 288
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bb_re Mesajı Göster
Neşride ve Gultar, önerileriniz için teşekkürler. Bakalım neler olacak. Elimde bir miktar yarasa gübresi var, onu da kullanmayı düşünüyorum.

Sulaması kısa aralıklarla ve az miktarda ama iki sulama arasında biraz kuruyacak şekilde yapılıyor. 2 sene önce çekirdekten ekildiği saksıyı kullanıyor hala. Bu vesileyle şaşırtmasını da yaparız.

Avokadoyu apartmanın bahçesine dikmeyi düşünüyoruz ama İstanbul iklimi bu tropik bitki için pek uygun değil. Ekim'de dikip, soğuklarda üzerini forumdaki bir başka yorumda okuduğum gibi siyah çöp poşetiyle örtüp alttan bağlamak yeterli olur mu dersiniz? Kışı atlattıktan sonra dikip, yeni yerinde güçlendikten sonra gelecek kışı karşılaması da bir başka yol olabilir. Ama gövdesi henüz kendini taşıyamadığından hala desteğe ihtiyaç duyuyor.
Sayın bb_re, İstanbul iklimi avokado için çok uygun değil, ama sizinkinin gövdesi biraz kalınlaşmış. Bahçede denemeyi düşünürseniz benim önerim, Ekim'de değil de İlkbahar'da bahçeye almanız. Böylece gelecek kışa kadar biraz güçlenir.

Siyah poşet yerine de, eskiden kullanılan konik biçimli, çubuklarla örülmüş arı kovanları vardı. Ben bu yaz Tekirdağ'da gördüm. Daha çok dekoratif amaçlı asılmıştı dükkanın önüne. Bal satışı yapan bir yerdi. Ben sorunca, merkalandı o da. Ne amaçla kullanacağımı merak etti. Ben de bazı tropikal bitkileri kışın korumak için üzerine geçirmeyi düşündüğümü söylediğimde bayağı ilgilendi. Olabileceğini söyledi. Hem de bitkiyi tamamen naylonlara sarıp hapsetmekten daha iyi olduğunu, havalanmasının da sağlanacağını söyledi.

Ben henüz denemedim. Ama bitkilerimi dışarıya dikeceğim zaman böyle bir yöntem uygulamayı düşünüyorum.

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön