View Single Post
Eski 09-09-2011, 17:53   #32
DarkYES
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biologus Mesajı Göster
En cok izlenen ve altina en cok yorum yazan bu karemi oylamaya layik gormemeniz dusundurucu. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=40560&c=768
Merhaba,

Sadece bilgi ya da bilgilendirme amaçlı olarak düsündürücü bulduğunuz bu durumu jüri üyelerinden birine yazdım. Bu işi öğleden önce yapmıştım, biraz önce kendisi ile yazıştık.
Bana söylediği kısaca şu oldu.

"Ben bu fotoğrafa baktığımda benim için fotoğraftaki punctum kuşun gagası ve onunu üzerinden ulaştığım kafasıdır. Fotoğrafta ilk göze batan kuştu. Bu sebeple de konuya uygunluk anlamında fotoğrafa, fotoğraf bir mavimtrak kuş fotoğrafı olduğu için x puan verdim."

Ben de kendisine bu punctum olayını hatırlıyorum ama hazırda bir metin var mı aklında bulabileceğim dedim ve bunun üzerine Ekşi Sözlükte bir şeyler vardı demesi üzerine oraya baktım. Merak edenler aşağıadki linkleri inceleyebilirler.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=8716807

Camera Lucida (İngilizcedir)

Öyle sanıyorum ki diğer jüri üyeleri de benzer/aynı fikirde olsa gerek ki mantar fotoğrafınız biraz daha yüksek puanlar aldı. Yoksa ışık ve kontrast açısından da bence kuş fotoğrafınız daha iyiydi ve daha göz alıcıydı.



Bir de bu bilgilendirme sonrası sizin vastanızla şunu söylemek isterim.

Yarışmaya en fazla 2 fotoğrafla katılabilirsiniz demek malumunuz azami 2 fotoğraf demek.
Bu sebeple de eğer birbirinden daha farklı oranda başarılı bulduğunuz fotoğraflar varsa sadece birini yüklemek daha sonradan -sizin için üye oylaması çok önemliyse- "keşke bu değilde diğeri seçilseymiş" durumunu ortadan kaldıracaktır.

Sevgi, Saygı


Düzenleyen DarkYES : 09-09-2011 saat 17:53 Neden: yazım hatası
DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön