View Single Post
Eski 17-03-2007, 16:03   #1
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
Bitkili akvaryumum

EBATLAR: 65*25*35 - Ön kısmı bombeli, 60 lt. su alıyor.

TEKNİK MALZEMELER: Kapak el yapımı, sac üzerine ahşap görünümlü malzeme kaplı. 2 adet (sağda ve solda) Philips tasarruflu florasan var. Florasanlar, zamanlayıcıya bağlı olarak 12 saat aydınlatma yapıyorlar. Atman marka iç filtre var. 1 adet de ısıtıcı var, markasını unuttum çoktan. Ayrıca mayalı sistemle çalışan kendi yapımım CO2 düzeneği var.

TABAN MALZEMESİ: Dere kumu var ve çok memnunum.

ARKA PLAN: Arka camın arkasına dışarıdan yerleştirdiğim kendi yapımım kaya strafor görünümlü malzeme var.

SU: Sıcaklık 26 C ve pH 7 civarında.

BALIKLAR: 5-10 tane lepistes ve 3-4 tane plati var.

BİTKİLER: Vallisneria americana, Ludwigia repens, Hygrophila corymbosa, Hgrophila polysperma, Hygrophila difformis, Vesicularia dubyana, 2 tür Cryptocoryne, Sadece rizomunun üzerinde 2-3 yaprağı kalmış ve canlanma belirtileri gösteren birkaç parça Anubias nana, Lemna minor, Ceratophyllum demersum, az miktarda Bacopa monnieri, Bacopa caroliniana, türünü bilemediğim numunelik bir ufak Echinodorus, türünü tam olarak bilemediğim birkaç parça bitki...

DİĞER CANLILAR: 6 adet cam karidesi, sayısını bilemediğim gammaruslar, çeşitli türlerden bir miktar salyangoz (tatlı su salyangozlarından vazgeçemiyorum, isteyerek akvaryuma koydum onları) var.

BESLENME: Balıklara ve diğer hayvanlara pul yemler, granül yemler, kril, kurutulmuş gammarus, kurutulmuş tubifeks, dip yemleri, muz, spirulina, çeşitli (sinek türü) börtü böcekler ve larvalar ile düzenli olarak vitamin takviyeleri veriliyor. Bitkiler için ise Sera Florena ve CO2 veriyorum.

NOTLAR: Biraz yosun sorunu var. Ama azalıyor. Yavru balıklar yosunlarla ilgileniyor. Gerçi çok da fazla takmıyorum yosunları.

FOTOLAR:

Güller:







Hygrophilalar:





Vesicularia dubyana bitkisini didikleyen yavru platilerden biri:



Karideslerden biri:



Ayrıntı:



Saygılarımla...

Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön