Konu: Kefir
View Single Post
Eski 17-03-2007, 14:14   #2
Sebahattin Sargın
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Kefirin tarihçesi

Kefirin geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Kafkaslardan doğan efsanevi bir süt içeceğidir. Neredeyse 5000 yıllık bir içecek olmasına rağmen zamanla unutulmaya yüz tutmuştur. Atilla ordularıyla Avrupa''ya seferlerinde, uzun yola dayanıklı olduğu için at ve keçi götürmeye karar verir. Bu seferler boyunca Türkler at sütünden kımız, keçi sütünden de kefir yapıyorlar. Ve diğer ırklara göre çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlar. Savaşlar esnasında Avrupalılar tarafından Türklerin bu kuvveti fark ediliyor ve sırf bu nedenle Türklere LAKTAFAGÜS demeye başlıyorlar.

1920''lere gelindiğinde Rus bilim adamı probiotik bakteriler üzerine araştırma yaparken, Rusya da uzun yaşayan insanların su yerine kefir içtiklerini görür. Kefiri inceler ve yoğurtta 2 adet olan probiotik (dost) bakterinin kefirde 25-30 adet olduğunu görür. Bunun üzerine binlerce ton kefir üretilir ve oradan İskandinav ülkelerine, Avrupa ve Amerika''ya kadar yayılır.

Kafkas halkının uzun yaşam öyküleri ve o bölge insanlarında kanser vakasına rastlanmaması sık söz edilen önemli bir konudur. Bir asrı devirmiş 120-140 yaşındaki Kafkaslılar, yapılan röportajlarda su ihtiyaçlarını tamamen kefir içerek karşıladıklarını belirtmişlerdir.
Kaynak:http://www.mykefir.com/default.asp


Düzenleyen Sebahattin Sargın : 19-03-2007 saat 16:23
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön